class=first-letter-big>В средата на тази седмица Google пусна за потребителите новата

...
class=first-letter-big>В средата на тази седмица Google пусна за потребителите новата
Коментари Харесай

Какво ново ще ни предложи Chrome 88

class= " first-letter-big " > В средата на тази седмица Гугъл пусна за потребителите новата версия на браузъра Chrome. Тя е 88-ма подред, като идва с някои практични промени и усъвършенствания в дизайна.

Една от приятните новости е, че настояванията на уеб страниците за позволения до разнообразни данни ще са малко по-дискретни. Те няма да изобразяват вести на цялостен екран, а ще се демонстрират като дребни сини етикети до адреса на уеб страницата.

Друго практично изобретение е появяването на търсачка за отворените табове. Ще се добави падащо меню, в което ще се демонстрират като лист всички отворени табове с алтернатива за търсене измежду тях. Функцията ще може да се задейства посредством въвеждане на следната команда в полето за адреси: chrome://flags/#enable-tab-search и натискане на enter на клавиатурата.

Важна смяна, която не е чак толкоз практична, е премахването на поддръжката на ftp:// адреси. Това не е изненада, защото тя не поддържа криптирани връзки и е рискова за сигурността. Потребителите, които към момента имат потребност от ftp:// поддръжка, ще би трябвало да употребяват настрана приложение за задачата.

От позиция на дизайна също има промени. Те са най-много за тъмната тематика за Windows 10. Тя получава няколко дребни усъвършенствания, като да вземем за пример тъмни плъзгачи за страниците и други сходни детайли в менютата на браузъра.

За програмистите също ще има няколко новости. Те ще им разрешат да подобрят сигурността на уеб страниците си, да усъвършенстват изобразяването им на разнообразни екрани и да се възползват от подобренията при JavaScript. Браузърът към този момент е разполагаем гратис и последователно става наличен за всички консуматори.

style= " margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none rgb(0, 0, 0); outline: none 0px; font-style: inherit; font-variant-ligatures: inherit; font-variant-caps: inherit; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-weight: 700; font-stretch: normal; line-height: 19px; vertical-align: baseline; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР