class=first-letter-big>В продължение на доста години огромната част от мониторите и

...
class=first-letter-big>В продължение на доста години огромната част от мониторите и
Коментари Харесай

Идва нова промяна на пропорциите на дисплеите

class= " first-letter-big " > В продължение на много години голямата част от мониторите и тв приемниците се създават с съразмерност на екрана 16:9. Тя измести желаната преди нея 4:3 с аргумента, че необятният екран дава повече хоризонтално пространство за работа и за "потапяща " картина на филмите.

С течение на времето обаче се оказа, че тя не е доста практична за офис работа. Много консуматори споделят, че имат потребност и от повече пространство по вертикала. Това ще улесни четенето на текст, обработката на изображения и работата с няколко приложения в обособени прозорци по едно и също време.

По време на тазгодишното ревю CES 2021, което поради пандемията се организира виртуално, онлайн изданието The Verge е забелязало наклонност на последователното "залязване " на формата 16:9. Все повече нови модели преносими компютри и таблети минават към съразмерност 16:10 или 3:2.

Основната разлика при тях е точно множеството пространсто по вертикала. Това би трябвало да направи работата с тези устройства доста по-удобна

От друга страна обаче ще значи, че още веднъж ще се завърнат черните ленти при гледането на филми. Това беше един от главните причини за навлизането на 16:9, с цел да могат филмите да изпълват целия екран. С 16:10 ленти още веднъж ще има, само че те ще са много по-тънки.

За видеоигрите няма да е необикновен проблем. Те ще могат по-лесно да се нагодят към този формат.

За в този момент това не значи, че преносимите компютри с 16:9 екрани ще изчезнат внезапно. Производителите ще създадат този преход много постепенно, като само реакциите и интереса на потребителите ще реши дали фактически ще се осъществя.

След това следва да се разбере и коя от двете "нови " пропорции ще се наложи:16:10 или 3:2. Първата резервира превъзходството на хоризонтала, до момента в който при втората екранът е по-близо до квадрата. По-компромисното решение наподобява 16:10, тъй като ще резервира комфортната широчина за гледането на видео, до момента в който 3:2 ще е по-подходяща най-вече за работа.

Малко консуматори купуват преносим компютър с концепцията да го употребяват единствено за една активност. Повечето от тях желаят преносимият компютър им да може да им служи еднообразно потребно за голям брой задания. Затова 16:10 наподобява като най-хубавото решение. Пропорцията 3:2 обаче има мощен последовател в лицето на Microsoft, като компанията я избира за моделите Surface от няколко години насам.

Останалите производители към този момент наподобяват ориентирани най-вече към 16:10, само че съвсем всички имат и най-малко по един модел с 3:2 екран. Така те вземат участие и в трите сегмента, като най-после решението кой от тях ще стане желан наподобява ще зависи най-много от потребителите.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР