class=first-letter-big>В ицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря

...
class=first-letter-big>В ицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря
Коментари Харесай

Захариева: Ако всички в ЕС сме от един отбор, може да преодолеем предизвикателствата

class= " first-letter-big " > В ицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева беседва през днешния ден по телефона със своя португалски сътрудник Аугущу Сантуш Силва и взе участие в онлайн полемика, отдадена на целите на Португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, представени от Българска телеграфна агенция.

Захариева е поздравила министър Силва за целите на председателството и е изразила цялостната поддръжка на страната ни за тях. Двамата са разискали провокациите в битката с COVID-19 и разширението на Европейския съюз, както и други основни досиета от дневния ред на Съюза. Двамата първи дипломати ще проведат среща между тях в Брюксел на 25 януари по време на Съвета "Външни работи ", написа в известието.

"Ако всички в Европейски Съюз сме от един тим, в случай че сме поредни и имаме последователност, може да преодолеем провокациите, с които се сблъскваме ", е декларирала Екатерина Захариева по време на онлайн полемиката.

Тя е изтъкнала, че Португалия поема европейското председателство в основен миг за използването на взетите значими решения по време на предходното немско председателство.

"Фактът, че успяхме да подобрим координацията на Европейски Съюз във връзка с взаимни ограничения за справяне с пандемията от COVID-19, да реализираме единодушие по бюджета на Европейски Съюз, да реализираме единодушие по инструмента по възобновяване, да реализираме съглашение за бъдещите връзки с Англия, мисля, че демонстрираха, че Европейски Съюз може да преодолява даже и непредвидени и невиждано сложни обстановки ", е декларирала Захариева. Тя е изразила очакване, че осъществяването на Многогодишната финансова рамка и Инструмента за възобновяване на Европейски Съюз ще стартират без отсрочване.

"Мотото, което сте избрали, идва доста в точния момент и доста на място. То гласи "Време е за дейности, време е за резултати ". Именно това чакат нашите жители ", е декларирала Екатерина Захариева.

Външният ни министър е изтъкнала смисъла на имунизациите, както и на стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз за справяне с пандемията от ковид и нейните последици, допълват от Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР