class=first-letter-big>В 10 часа днес на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция

...
class=first-letter-big>В 10 часа днес на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция
Коментари Харесай

Гърция предаде на България Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродски

class= " first-letter-big " > В 10 часа през днешния ден на ГКПП-Кулата арестуваният в Република Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските правосъдни управляващи, след което бе конвоиран до пандиза в София от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ при Министерство на правораздаването, оповестиха от. Йосифов, именуван по прякор Йоско Костинбродски в медиите е определян като необут на бандата "Килърите 4 "

Европейската заповед за арест на търсения от българското правораздаване Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 година за той да изтърпи наказване от 4 години отнемане от независимост, влезнало в действие с решение на Върховния касационен съд (ВКС).

На 22.06.2020 година състав на Върховен касационен съд удостовери присъда на Йосифов по дело на Специализирания углавен съд, с която той е наказан на 1 година отнемане от независимост за изнудване и се привежда в осъществяване 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския областен съд за незаконно лишаване на товарен автомобил, в границите на чийто изпитателния период е направил ново закононарушение.

В осъществяване на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22.07.2020 година Апелативният съд в гр. Корфу постанови арестуваният в Република Гърция дезертьор от правораздаването да бъде предаден на българските правосъдни управляващи. Изпълнението на това решение съдът отсрочи до момента в който Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца отнемане от независимост за нелегално владение на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи углавен съд в Солун на 08.10.2014 година

Според решението на Апелативния съд в Корфу 40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро дневно от наложеното наказване, като до окончателното изговаряне по нея наказаният остава с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предаването на арестувания 51-годишен български жител и превеждането му в Софийския затвор са осъществени при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения против COVID-19.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР