class=first-letter-big>У правляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева

...
class=first-letter-big>У правляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева и Джанет Йелън обсъдиха правата на жените

class= " first-letter-big " > У правляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева прикани през днешния ден за по-активно включване на дамите в света на стопанската система и финансите. Тя взе участие във видеоразговор с министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, отдаден на ролята на дамите като фактор за ускорение на икономическия напредък в света.

Георгиева сподели, че е научила два скъпи урока през професионалния си път.

"Първият е заплахата, която крие желанието на дамите да се впишат в една доминирана от мъже среда ", сподели тя.

Георгиева даде за образец първия път, когато е прекрачила прага на Световната банка във Вашингтон, облечена в блестящо сако на цветя.

"Влязох в постройката, огледах се, излязох и отидох да си купя тъмносин костюм ", си спомня тя. По думите й "това е рисково, тъй като се нуждаем от разнообразие ".

Вторият теоретичен от нея урок е, че е належащо "повече дами да заемат високи постове и от своя страна да бъдат наставници на други дами, с цел да подсигуряваме построяването на убеденост и да насърчим младите дами да се засилват ", добави директорката на МВФ.

"Удоволствие за мен е да беседваме в деня, в който означаваме Международния ден на дамите, по тематики като напредъка на нежния пол в специалността ни ", съобщи Джанет Йелън.

"Въпреки че дамите на постове като тези, които заемаме Вие и аз, са прекомерно малко, в действителност е отлично, че виждаме прогрес в това отношение ", сподели американската финансова министърка.

"За страдание обаче пътят, който остава да извървим, е дълъг ", добави тя.

Според нея когато човек е част от организация, чиито идеали споделя, това има голямо значение, тъй като дава чувство за задача.

"Имаме задача, можем да разбираем каква е, идентифицираме се с нея и усещаме, че тя прави света по-добър ", сподели Йелън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР