class=first-letter-big>У мереното напълняване, когато човек е на 50 години, може

...
class=first-letter-big>У мереното напълняване, когато човек е на 50 години, може
Коментари Харесай

Учени: Напълняването на средна възраст може да е полезно за здравето

class= " first-letter-big " > У мереното напълняване, когато човек е на 50 години, може да удължи живота, в случай че преди този момент тежестта е било обикновено и не се стигне до затлъстяване, настояват американски лекари, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Експерти, които не са взели участие в проучването, обаче предизвестиха, че то не значи да стартираме умерено да трупаме килограми.

Участниците, които са били затлъстели на тази възраст и са траяли да напълняват, в действителност имали по-малък късмет да доживеят старини.

Учените, ръководени от проф. Хуей Чжън от университета на Охайо, са обработили данни за две генерации участници в проучването за сърдечно здраве Фламингам, почнало през 1948 година Те са групирали участниците в категории според от тежестта им през годините.

Хората с обикновено тегло на междинна възраст - показател на телесната маса от 18,5 до 24,9, които последователно са почнали да напълняват, са живели по-дълго от запазилите младежките си килограми през целия си живот. Затова пък в случай че към този момент са имали непотребни килограми на 50 години, и продължат да пълнеят, са с най-голям риск от ранна гибел.

"Умерените спомагателни килограми на старини... могат да обезпечат отбрана против хранителен и енергиен недостиг, метаболитен стрес, намаляване и отпадане, загуба на мускулна и костна компактност, породена от хронични заболявания като сърдечна непълнота " - изясни проф. Чжън.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Годишник по епидемиология ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР