class=first-letter-big>У чители, директори и други експерти в сектор Образование единодушно

...
class=first-letter-big>У чители, директори и други експерти в сектор Образование единодушно
Коментари Харесай

Кои ученици се връщат обратно в клас

class= " first-letter-big " > У чители, шефове и други специалисти в бранш Образование единомислещо одобриха график за последователното връщане на огромните възпитаници в клас. Той обаче не се приема еднопосочно.

Тодорка Кюрланова е учител по математика. На финалната права на първия образователен период, тя връща седмокласниците на чиновете за 40 минути и ги изпитва присъствено - в дребни групи от по 9 деца и при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, споделя в репортажа си

"Да не забравяме, че Националното външно оценяване е присъствен, а не е отдалечен изпит ", показва Тодорка Кюрланова, учител по математика в 7-и клас.

С наслада приема концепцията точно седмокласниците да са измежду първите, които ще се върнат в учебно заведение за втория период. Защото за доста от тях следва кандидатстване.

"В учебно заведение децата са по-отговорни, по-мотивирани, по-дисциплинирани. Няма го и този фактор у дома да се разсейват по всевъзможен мотив, да стават 5 минути преди часа, да са разсеяни ", безапелационна е преподавателката.

Един от учениците й - Максим, също е припрян да се върне на чина. Не крие, че му е мъчно да се бори със дилемите онлайн.

"Госпожата е надалеч и е мъчно да се оправи с 26 деца. Зарадвах се, тъй като ще мога да се видя с другари и ще е доста по-лесно да схвана материала в учебно заведение ", съобщи Максим, възпитаник от 7б клас, 119 СУ.

В по-малките обитаеми места обаче шефовете упорстват сами да могат да вземат решение кои класове да се върнат към присъствено образование.

"Това е сигналът, молбата ни към здравния министър, с цел да може да се направи по този начин, че по едно и също време да се върнат безвредно, по едно и също време и по-голям брой възпитаници в дребните обитаеми места ", съобщи Диян Стаматов, ръководител на СРСНПБ.

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова уточни:

"В огромно учебно заведение като това ще се върнат 179 седмокласници, а в едно малко - 1516 седмокласници ".

Окончателното решение за връщането в клас на старта на втория период ще бъде взето от здравните управляващи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР