class=first-letter-big>С Македония ще водим или честен диалог, или можем да

...
class=first-letter-big>С Македония ще водим или честен диалог, или можем да
Коментари Харесай

Каракачанов за РС Македония: За пореден път се лъжат дълбоко

class= " first-letter-big " > С Македония ще водим или почтен разговор, или можем да си водим разговор през идващите 28 години, както го водиха с Гърция. Това сподели пред публицисти в Карлово министърът на защитата Красимир Каракачанов, който участва на клетвата на военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според него "в Скопие неправилно считат, че след няколко месеца ще се случат други неща - примерно, че ще се смени председателството на Европейски Съюз и отпред ще застане Словения, която като балканска страна е по-заинтересована да развие този развой.

Другото, на което разчитат, е, че в България ще се промени политическата настройка, че в Съединени американски щати има нова администрация и, надали не, някой от Щатите или от Европа ще притисне българското държавно управление и то ще клекне. Мисля, че за следващ път се лъжат надълбоко " - акцентира Каракачанов.

Военният министър добави, че постоянно има потребен ход към разговора, само че по тази причина са нужни двама. Според него Македония се държи по метод, по който като че ли България кандидатства за участие в Европейския съюз /ЕС/ - с един поучителен звук дава оценки и рекомендации на Европейски Съюз. Но България е член и от нея, и от всички държави-членки зависи, а не от политическия хайлайф в Скопие, който към момента не е схванал, че кандидатства в Европейски Съюз, а не в Съветския съюз, разяснява той.

Каракачанов напомни, че България е първата, която сложи тематиката за европейското разширение на Западните Балкани и уточни, че последната среща, на която е отворен този разговор е през 2009 година, като е било ясно, че това няма да стане абсолютно.

Той посочи, че по тематиката Македония 84 на 100 от българското население е на едно мнение.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР