class=first-letter-big>С илите за сигурност в Мианмар днес откриха огън, за

...
class=first-letter-big>С илите за сигурност в Мианмар днес откриха огън, за
Коментари Харесай

Стрелба срещу протестиращи в Мианмар

class= " first-letter-big " > С илите за сигурност в Мианмар през днешния ден откриха огън, с цел да разпилян протестиращите край електроцентрала. Бронетранспортьори излязоха по улиците на огромните градове, с цел да спрат стотиците хиляди протестриащи против военния прелом, които показват по улиците към този момент девети ден, съобщи Ройтерс.

Военни елементи бяха ситуирани край електроцентрала в северния щат Качин и се стигна до конфликти с стачкуващите .

Някои от тях твърдяха, че армията възнамерява да прекъсна електрозахранването, добави Ройтерс.

Много хора в Мианмар подцениха през днешния ден възбраната за демонстрации и излязоха на шествия, протестирайки против военния прелом, свалил от власт определеното държавно управление на Аун Сан Су Чжи.

Големи демонстрации имаше в Янгон, Мандалай и столицата Найпидау, както и в отдалечени области, обитаеми най-вече с етнически малцинства.

Протестиращите в Янгон проведоха

още веднъж демонстрации пред китайското и американското посолство .

Те упрекват Пекин в поддръжка на военната хунта и приветстват дейностите на Съединени американски щати за налагане на наказания против военните.

„ Движението за гражданско непокорство и демонстрациите демонстрират, че народът на Мианма желае народна власт. Заставаме зад него”, уточни през вчерашния ден в изказване в Туитър американското посолство в Мианмар.

Някои протестиращи носеха плакати, призоваващи хората да бойкотират бизнеси, свързани с военните. В митингите интензивно вземат участие и държавни чиновници, а постове в обществените медии през днешния ден демонстрират, че към тях се причисляват и работещите в железниците.

Смята се, че за осемте дни на митинги на улицата са излезли стотици хиляди хора

макар опасността от шест месеца затвор за нарушение на заповедта, забраняваща събиране на групи от повече от четирима индивида. Със същата заповед на военните в страната беше въведен полицейски час от 20 ч. до 4 ч. сутринта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР