class=first-letter-big>С енаторът републиканец от Тексас Тед Круз беше критикуван за

...
class=first-letter-big>С енаторът републиканец от Тексас Тед Круз беше критикуван за
Коментари Харесай

Тексас скован в студена вълна, а сенаторът - в Канкун

class= " first-letter-big " > С енаторът републиканец от Тексас Тед Круз беше подложен на критика за заминаването си за мексиканския курорт Канкун в миг, когато щатът му е вцепенен от необикновена и смъртоносна студена вълна, съобщи Франс прес.

Сенаторът е отпътувал през вчерашния ден със фамилията си за Канкун със аероплан, изоставяйки тексасци посред невиждана рецесия.

Полемиката избухна, когато бяха оповестени фотоси на Круз на летището в Хюстън и на борда на аероплан към известната тропическа туристическа дестинация на мексиканския полуостров Юкатан.
class= " label-num " >
Сенаторът изясни в изказване, че защото учебните занятия са били анулирани до края на седмицата, дъщерите му изразили предпочитание да отидат в Юкатан с другари.

"Тъй като желаех да съм добър татко, взех самолета с тях нощес и ще се прибера през днешния ден ", съобщи той. "Аз и екипът ми сме в непрекъсната връзка с локалните управляващи, с цел да разберем какво става в Тексас ", добави той, имайки поради спиранията на електричеството в щата.

В радиоинтервю в понеделник Круз предизвести тексасците, че се чака съществено утежняване на времето и акцентира, че студовете може да вземат доста жертви. "Не поемайте никакви опасности. Уверете се, че фамилията ви е в сигурност, не напускайте къщата си и се погрижете за децата си ", сподели тогава той.

Днес в Тексас близо 700 000 семейства и компании остават без електричество след внезапно увеличеното ползване на ток поради полярните температури.

Тед Круз участваше в първичните избори на републиканците за президентските избори през 2016 година и е считан за един от най-вероятните претенденти на Републиканската партия на президентския избор през 2024 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР