class=first-letter-big>Р уската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната

...
class=first-letter-big>Р уската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната
Коментари Харесай

Руската прокуратура подкрепя искането за ефективна присъда на Навални

class= " first-letter-big " > Р уската прокуратура ще поддържа в съда настояването на Федералната работа за осъществяване на наказванията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за машинация да бъде заменена с ефикасна.

Това заяви през днешния ден пресслужбата на основната прокуратура, представена от ТАСС.

Според Федералната работа за осъществяване на наказванията Навални е нарушил неведнъж предходната година мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на своето лекуване в Германия във връзка хипотетично отравяне през август не се е явил за регистрация нито един път. В резултат надзорният орган е изискал от съда смяна на наказването.

Това е нормална процедура, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по пандизите. Само през 2019 година съветски съдилища са трансформирали на ефикасни условните присъди на над 15 000 души, показал той.

През декември 2014 година московски съд осъди Алексей Навални за измами по отношение на компаниите "Ив Роше " и "Многопрофилна процесингова компания " на три години и половина условно с изпитателен период от 5 години, който след това бе удължен заради престъпления от страна на наказания, напомня ТАСС.

В неделя на доста места в Русия още веднъж имаше митинги с искане за освобождение на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.

Масови арести на митингите в Русия, само че дали властта ще отстъпи, питат западни издания

Хиляди протестиращи в поддръжка на Алексей Навални бяха задържани в над 85 съветски града в неделя, написа в. "Либерасион ".

Въпреки множеството закани и предизвестия на управляващите, руснаците още веднъж се включиха в нови митинги. Те се изправиха против феноменално огромен брой чиновници на силите за сигурност, отбелязва френското издание.

В Екатеринбург "участието в митинга е въпрос на правила и достолепие ", гласи заглавие на в. "Монд ". Френският всекидневник отбелязва, че хиляди поданици на столицата на Уралския федерален окръг са пренебрегнали страха и заканите на управляващите. Когато полицията насочи първия си ултиматум към събралите се, предизвестието "граждани, вашето събиране е незаконно, разпръснете се неотложно " беше посрещнато "само с повдигане на плещи ".

Протестите в поддръжка на Навални демонстрират, че Русия стартира да има вяра, че Путин не е единственият вид, написа английският в. "Таймс ".

Русия не е на ръба на гражданска война. Протестите през последните 10 дни обаче демонстрират, че забележителна част от обществото е мощно недоволна от водачите си, акцентира изданието.

Навални съумя да раздруса властта даже иззад решетките, написа в. "Вашингтон пост ". Американският ежедневник отбелязва, че филмът на съветския опозиционер за "двореца на Путин " е надхвърлил 100 милиона гледания в ЮТюб.

Притежаването на луксозно имение изглеждаше изключително зле в седмицата, когато държавната статистическа организация заяви, че 20 на 100 от руснаците живеят под прага на бедността, разяснява "Вашингтон пост ".

Изданието цитира 20-годишна участничка в митингите, студентката Катя Волубева, която за първи път се включва забранен митинг:

"Невъзможно е да живеем по метода, по който го вършим в тази страна, тъй като те се пробваха да убият човек поради това, което е споделил, и тъй като строят големи дворци с нашите налози ".

"Те се опасяват от нас толкоз, че блокираха целия град ", прибавя тя.

Следващото тестване за двете страни ще бъде на следващия ден, когато Навални ще се яви пред съда. Съюзници на съветския опозиционен водач приканиха за нови митинги пред правосъдната зала, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Путин се сблъсква с възходящо публично неодобрение от няколко години, на фона на спад на действителните приходи и изчерпването на патриотичния напредък, съпътствал анексията на украинския полуостров Крим. Въпреки това не се виждат никакви признаци на поддръжка за протестиращите от държавното управление, Народното събрание, огромния бизнес или силите за сигурност.

Всички те остават твърдо под контрола на Путин. Разногласията в елита, каквито в Русия не се виждат, бяха от водещо значение за триумфите на улични придвижвания в други някогашни руски републики, акцентира американският ежедневник.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР