class=first-letter-big>Р есторантьор, кандидатства за помощ от държавата и получи оборотни

...
class=first-letter-big>Р есторантьор, кандидатства за помощ от държавата и получи оборотни
Коментари Харесай

Ресторантьор получи помощ от държавата - НАП му я взе

class= " first-letter-big " > Р есторантьор, кандидатства за помощ от страната и получи оборотни средства, които страната си взе дни по-късно, без да го пита, оповестява. Бизнесменът държи заведение пред крепостта Царевец във Велико Търново и е пред банкрут.

Димитър Даскалов е от 30 години в този бизнес. Видял е какво ли не, само че в обстановка като с пандемията от ковид-19 не е попадал.

„ За 14 месеца сме работили три. Зареждаш, след това изхвърляш стоката, след това отново зареждаш. Ще те отворят ли – няма ли”, разяснява Даскалов.



Той кандидатства по мярката 80/20, т.е. страната да го подкрепи с 20 % от оборота му за същия интервал на предходната година.

„ Накрая ни отпуснаха 3 850 лева За първи път в живота някой ми отпуска помощ. Така бях удовлетворен. От Национална агенция за приходите помощ за оборотни средства, с цел да си покрия разноски, тъй като тук работят – фризери, с цел да не замръзне - топлим. Зарадвах се. 3 850 лева, на 27 януари и като отидох след два дни да ги взема, те на 29-и ги взели от Национална агенция за приходите за неплатени осигуровки. С едната ръка ми ги дадоха, а с другата ги взеха”, изяснява притежателят.

Ресторантьорът има към 20 000 лв. отговорности за осигуровки, насъбрани по време на пандемията, които би трябвало да са разсрочени.



От Национална агенция за приходите дадоха отговор на питане на NOVA по проблема. Лаконично обявиха: „ Стриктно съблюдаваме закона”.

Сега, Димитър Даскалов се пробва да одобри казуса с възприятие за комизъм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР