class=first-letter-big>Р аботната среда и професиите, за които е нужен компютър,

...
class=first-letter-big>Р аботната среда и професиите, за които е нужен компютър,
Коментари Харесай

Защо да изберем лаптоп пред настолен компютър

class= " first-letter-big " > Р аботната среда и специалностите, за които е необходим компютър, са от ден на ден и все по-изискващи. На процедура съвсем няма човек, който да не има настолен компютър или преносим компютър вкъщи. Понякога употребен за работа, от време на време – за наслаждение, преносимият компютър е освен това от нормално устройство. Той е елементарен достъп до цифровия свят и средство за другарство и работа.

В кои случаи обаче преносимият компютър е по-разумен избор от настолния компютър и за какво?
Мобилност
Настолният компютър безспорно има своите големи плюсове, само че подвижността сигурно е измежду главните преимущества на преносимия компютър. Възможността да занесете своето устройство с всичките си файлове, музика, филми и задания на всяко място, на което отидете, е необикновено улеснение. По този метод можете да се забавлявате и да работите на практика на всички места – вкъщи, в парка, в кафенето, през уикенда на плажа или в планината.
Фиксирани периферни детайли
Ако употребявате настолен компютър, към него можете да добавите редица спомагателни устройства, които да подсилят работата му. Възможни са монтаж и синхронизация с периферни устройства и екстри, нужни за редица разнообразни цели. Сред тях са подмяната на екран, без да е нужно да сменяте процесора, или противоположното. Замяната на остарялата клавиатурата с нова също е изцяло допустима при настолния компютър. При преносимите компютри тези варианти нормално липсват, само че макар лекото стеснение няма по какъв начин да не признаем, че те въпреки всичко остават разумния избор за всеки, който пътува постоянно и би трябвало да носи работата си със себе си.
 class= " image-source " > Източник: Енергия и зареждане
Използвайки преносим компютър, Вие сигурно ще изразходвате по-малко електрическа сила, в сравнение с при работа с настолен компютър. За това преимущество е виновна освен вградената му батерия, само че и по-компактните елементи, чиято работа изисква по-малко електричество. Те са основани точно по този начин, че да употребяват относително по-малко ток, когато са в работен или sleep режим.
Дизайн и интерактивност
Дните, в които преносимият компютър беше неприятно изглеждаща огромна и тежка кутия, са минало. Съвременните модели оферират освен висока функционалност, само че и външен тип, който впечатлява. И тук не става въпрос само за образни качества. Именно дизайнът прави преносимия компютър комфортно за преместване на всички места. Той включва освен добре премислени външни структури, само че и оптимално планувани пространства за вътрешните елементи, както и опция за връзка с други устройства.
Мощност
Факт е, че при настолните компютри има по-голяма опция за съоръжение с по-мощни процесори. Това им дава преимущество и ги прави способни да извършват повече и по-трудни задания и функционалности. Въпреки това, с развиването на технологиите, към този момент можете да се сдобиете с разнообразни типове преносими компютри, които са задоволително мощни, с цел да захранят и много тежки стратегии и приложения. Дори геймърите, които отделят огромна част от времето си за видеоигри, могат да се насладят на мобилни модели с мощни видеокарти, които могат да създадат интерактивното развлечение неповторимо.
Цена
Истината е, че за цената, която бихте платили за преносим компютър, можете да се сдобиете с една концепция по-мощен настолен компютър. Всеки, ориентирал се към този вид покупка, е наясно с дребните минуси на преносимия компютър. Но както споменахме, опцията за преносимост на преносимия компютър постоянно надвива над останалите му дефекти и сигурно го прави разумна и потребна облага.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР