class=first-letter-big>Р аботната хипотеза за аварията в метрото е надигане на

...
class=first-letter-big>Р аботната хипотеза за аварията в метрото е надигане на
Коментари Харесай

Защо се стигна до аварията при станция "Хаджи Димитър"

class= " first-letter-big " > Р аботната догадка за повредата в метрото е надигане на подпочвени води.

Това разяснява ръководителят на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера в изявление за

Движението сред станциите "Театрална " и "Хаджи Димитър " по третата линия беше спряно във вторник вечерта. От Столичната община обясниха, че аргументите са механически - става дума за проблем в релсовия път. Аварийни екипи отстраняват повредата, като е допустимо ремонтът да отнеме седмица.

Карлос Контрера съобщи, че е почнал демонтажът на релсите на 30-метровия сектор преди станцията на метрото "Хаджи Димитър ".

"Релсовият път се надигна и сътвори проблем. Този сектор е в най-ниската точка от трасето и до него минава Перловската река. Този вид повреда не е класическа ", уточни той.

"В момента би трябвало да се извърши пробив на плочата, както и да обследват останалата част на тунела за скрити недостатъци. Работната догадка за възникването на казуса е, че има някаква връзка с подпочвените води ".

Фирмата, построила този метродиаметър е същата, която е построила автомагистралата край Чирпан където би трябвало да караме с 90 км/ч, същата, която построи пътя за Своге, където при злополука с рейс починаха 20 пасажери, а други 10 бяха ранени, показва медията.

"Аз никого не укорявам, тъй като сега въпросите са доста повече от отговорите. Експертизите ще покажат каква е повода за това надигане и имаме ли по-сериозни проблеми. На база обстоятелства, ние ще преценим каква е отговорността на проектанта и има ли такава, каква е отговорността на строителя ", сподели Контрера.

Той изясни, че в тази ситуация странното е, че този тунел е подготвен от две години, имало е проби още от лятото на предходната година, а този недостатък се появява в този момент.

Контрера добави, че следствието е значимо, с цел да може да се избегнат сходни обстановки и в бъдеще.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР