class=first-letter-big>П рез 2007 г. Сунай Ремзи е млад политически лидер

...
class=first-letter-big>П рез 2007 г. Сунай Ремзи е млад политически лидер
Коментари Харесай

Може ли един убиец да получи прошка

class= " first-letter-big " > П рез 2007 година Сунай Ремзи е млад политически водач и общински консултант в Силистра. Същата година прави ликвидиране, за което получава присъда от 20 години.

Излежава присъдата си в Белене, където е кмет на пандиза. Разказвал е истории от пандиза в Турция и срещите му с Али Агджа – индивидът, който стреля по папа Йоан Павел Втори.

За какво съжалява и може ли един палач да получи амнистия?

На 26 март 2007 година в Силистра Сунай Ремзи прави ликвидиране. Жертвата е Марин Маринов. Тялото е открито от полицията на 27 март в едно от заведенията на Ремзи – тогава общински консултант, споделя.

От следствието излиза наяве, че Сунай е направил убийството под въздействието на алкохол, в композиция с хапчета. Мъжът бяга в Турция където е арестуван. Лежи 14 месеца в турски затвор, по-късно е изместен в пандиза в Белене. На 4 февруари 2021 г.а е освободен предварително с излишък от 2 години, 8 месеца и 12 дни.

Докато е зад решетките на пандиза в Турция Сунай се среща с Мехмед Али Агджа

индивидът, който през 1981 година стреля по Папа Йоан Павел Втори. Светият отец е ранен в корема и ръката. След като се възвръща две години след атентата папата посещава Али Агджа в пандиза и му прости. Италианският президент Карло Чампи го помилва по молба на папата.

В пандиза в Белене Сунай Ремзи се трансформира в едно от най-популярните лица зад решетките.

Пише седем книги, слага пиеси в пандиза ,

приема за своя задача да стимулира хората зад решетките, че постоянно могат да трансформират бъдещето си след излизането от пандиза. От 2010 г.а е кмет на пандиза в Белене, а от 2016 година – и ръководител на „ Затворническа лига – България”, защитаваща правата на всички лишени от независимост у нас. Казва,че оттук насетне желае да бъде мотиватор, да работи с хора, които са тръгнали по неверния път.

Още по тематиката вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР