class=first-letter-big>П одписването на договора с „Уестингхаус електрик Швеция” днес е

...
class=first-letter-big>П одписването на договора с „Уестингхаус електрик Швеция” днес е
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй” подписа с „Уестингхаус”, Борисов: Започнахме с Ф-16

class= " first-letter-big " > П одписването на контракта с „ Уестингхаус електрик Швеция” през днешния ден е следващата стъпка на България за диверсификация. Това означи министър-председателят Бойко Борисов, представен от държавната пресслужба.

Премиерът взе участие в церемонията по подписването на контракта сред АЕЦ „ Козлодуй” и компанията „ Уестингхаус Електрик Швеция” за създаване на разбори на сигурността за лицензиране и внедряване на различен вид нуклеарно гориво за блок 5 на нуклеарната централа у нас. Договорът слага началото на втория стадий от процеса по лицензиране на нуклеарно гориво за 5-и блок на АЕЦ „ Козлодуй” в осъществяване на програмата за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво. Процедурата по лицензиране на различно нуклеарно гориво у нас се осъществя със взаимната работа на специалисти с потвърден опит в региона на нуклеарната енергетиката от България, Съединени американски щати и Швеция.

В рамките на церемонията министър председателят Бойко Борисов подчертава върху геостратегическото значение на това, което сега България прави по отношение на отбраната на националната си сигурност, изтъквайки, че значителен детайл е точно диверсификацията.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР