class=first-letter-big>О т средата на тази седмица Google започна разпространението на

...
class=first-letter-big>О т средата на тази седмица Google започна разпространението на
Коментари Харесай

Какви са най-важните новости в Chrome 89

class= " first-letter-big " > О т средата на тази седмица Гугъл стартира разпространяването на новата версия на браузъра Chrome. Тя е 89-та подред и идва със относително малко промени за потребителите, само че с много новости "под капака ".

Една от по-важните новости за потребителите е опцията да търсят измежду отворените табове в браузъра си. Досега тази функционалност беше налична единствено през Chrome OS, само че веече е налична и за Windows и Mac. За задачата потребителят може да кликне в иконата със стрелка надолу в горния десен ъгъл на прозореца и ще види лист с отворените табове. А най-горе в листата има и поле за търсене.

Друга оригиналност е за потребителите, които споредлят компютъра си с други и надлежно имат разнообразни профили в Chrome. Обновена е страницата за избиране на профил, има повече упътвания за потреблението на Chrome Sync за прекачване на историята и отметките сред другите устройства и други Промяната ще става факт поетапно за потребителите през идващите седмици.

Нова функционалност е Reading list. Тя е допълнение към обичайното основаване на отметки, което резервира връзки към определени от потребителя уеб сайтове. Reading list се появява в същото меню, само че разрешава краткотрайно предпазване на връзки, които потребителят да маркира като "прочетени " и да изтрива по-бързо и елементарно.

Друга, не толкоз забележима, само че значима смяна, е в метода на работа на Chrome с криптирани връзки към уеб страниците. Chrome 89 към този момент автоматизирано ще прави опит за осъщестяване на връзка с дадена страница през по-сигурния протокол HTTPS.

Направени са и промени в WebHID за по-лесна работа с разнообразни периферни устройства. Също по този начин се задейства и поддръжка на Web NFC. Чрез нея уеб страниците ще могат да работят с NFC тагове, стига и самото устройство да разполага с NFC чип.

Също по този начин Chrome 89 стопира поддръжката на някои по-стари х86 процесори. Причината е, че те не поддържат новите технологии и систематични условия. Процесорите би трябвало да поддържат SSE3, като тя е налична за чиповете от последните към 15 години. Това значи, че на практика Chrome 89 няма да може да се употребява единствено на доста остарели компютри.

style= " margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none rgb(0, 0, 0); outline: none 0px; font-style: inherit; font-variant-ligatures: inherit; font-variant-caps: inherit; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-weight: 700; font-stretch: normal; line-height: 19px; vertical-align: baseline; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР