class=first-letter-big>О ранжев код за сняг е в сила за 3

...
class=first-letter-big>О ранжев код за сняг е в сила за 3
Коментари Харесай

Оранжев код за обилен снеговалеж в 3 области в страната

class= " first-letter-big " > О ранжев код за сняг е в действие за 3 области в страната за 10 януари, а за останалите 25 е разгласен жълт код. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код е разгласен за на следващия ден за Видин, Враца и Монтана, в които ще има превалявания от сняг, интензивни в нощните и следобедните часове. Снежната завивка до среднощ ще се усили до 30-40 см, наоколо до Дунав - до 15-20 см.

В областите Перник и София-град през идната нощ се чака да вали сняг и до сутринта снежната завивка да се усили до 15-17 см. Преди обяд дъждът краткотрайно ще отслабне, само че в следобедните часове още веднъж ще се усили, към вечерта снегът ще премине в дъжд.

В областите Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен ще духа до сдържан вятър от изток-североизток и ще основава условия за виелици и навявания.

В областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Варна и Добрич предизвестието е за натоварен дъжд и за сняг.

Жълт код за значителни превалявания от дъжд ще бъде в действие за областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, където ще има обилни превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта против понеделник, с количества за денонощието до 25 л/кв. м.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР