class=first-letter-big>Н ие сме единствената държава, която по време на пандемия

...
class=first-letter-big>Н ие сме единствената държава, която по време на пандемия
Коментари Харесай

Борисов: Ние сме единствената държава, която по време на пандемия повишава на положителна перспектива кредитния си рейтинг

class= " first-letter-big " > Н ие сме единствената страна, която по време на пандемия покачва на позитивна вероятност кредитния си рейтинг. Това оповестиха през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Кирил Ананиев. Международната рейтингова организация Fitch Ratings увеличи вероятността от постоянна на позитивна пред дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута.

Министър Ананиев уточни, че в известието на рейтинговата организация са посочени факторите и аргументите, поради които те ни дават по-висока оценка. На първо място това е нашата опция да се оправим с рисковете, които стоят от пандемията. Ние показахме доста положителни резултати в интервала на пандемията и те правят оценка тези наши дейности, както и по-доброто икономическо развиване на страна и стабилната политическа среда, в която се развива нашата страна, разяснява министър-председателят.

Финансовият министър означи, че към мнението на Fitch е приложена таблица, която демонстрира по какъв начин се е изменила вероятността в страните, които имат нашия кредитен рейтинг. Ние сме единствената страна, която по време на пандемия покачва на позитивна вероятността, това е България. Борисов обърна внимание, че не сме давали пари на тази кредитна организация, с цел да излезе с такова мнение. Най-добрите експерти икономисти и финансисти по света и в Съединени американски щати споделят, че интернационалната рейтингова организация покачва вероятността от постоянна в позитивна. Това пишат за нас най-хубавите икономисти в света, а тяхната работа е да правят оценка, акцентира министър председателят.

Той сподели, че позитивната вероятност прави оценка понижението на макроикономическите опасности - нашето ръководство понижава макроикономическите опасности, макар пандемията, подкрепена е от по-устойчива стопанска система и постоянна рамка на политиката, акцентира Борисов. Това е за всички тези, които споделят, че сме омръзнали, разяснява той. Според рейтинговата организация краткосрочните отрицателни опасности, произлизащи от пандемията са несигурният резултат от изборите, сподели Борисов. Той напомни, че по време на Тройната коалиция една по една бяха спирани всички европейски стратегии. Сега всички фондове работят. Борисов сподели, че за кредитната организация смяната е неустановеност.

Индикаторите на обществените финанси са по-добри от тези на другите страни. Въпреки отрицателните последствия от пандемията, с помощта на дълготрайната, благоразумна фискална политика, знаците за обществените финанси остават по-добри спрямо другите страни със същия рейтинг, както и по отношение на страните от Европейски Съюз. Становището е подкрепено с съответни данни, сподели Борисов. Фактори, които биха могли да доведат до намаление на рейтинга са неподходящи политически развития, които да понижат доверието в икономическото възобновяване. Неблагоприятно значи, съгласно Борисов, идването на други на власт.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР