class=first-letter-big>Н едостигът на чипове започва да влияе на все повече

...
class=first-letter-big>Н едостигът на чипове започва да влияе на все повече
Коментари Харесай

Недостигът на чипове става глобален проблем

class= " first-letter-big " > Н едостигът на чипове стартира да въздейства на от ден на ден промишлености, оповестява CNBC. Проблемът се трансформира в световен и към този момент не визира единствено компютрите и смарт телефоните.

Вече няколко производителя на коли оповестиха, че чакат или даже са забавили производството си поради недостигн на чипове. Сред тях са GM, Ford, Honda, Fiat, Chrysler.

Проблеми има и за самите производители на чипове, които не могат да смогнат с поръчките. AMD и Qualcomm към този момент седмици изпитват усложнение. А Sony разгласи, че точно дефицитът на чипове е повода новата подпора PlayStation 5 да е толкоз сложна за намиране в магазините.

Очакванията са, че дефицитът ще продължи да е проблем и през идващите месеци. Една от главните аргументи за неговата демонстрация е пандемията, която подвигна ненадейно доста търсенето на компютри предходната година. В композиция с промени в бизнес модела и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, производителите не съумяха да реагират задоволително бързо.

"Проблемът е, че даже един чип за 10 цента да липсва, не можеш да продадеш кола за 30 000 $ ", отбелязва анализаторската компания Gartner. Очаквано, производителите на чипове работят по увеличение на потенциала си, само че това изисква време.

Междувременно администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи, че ще се намеси. Тя ще разпознава проблематичните места и ще предложи стъпки и ограничения за решаването на казуса. Говорител на Белия Дом споделя, че към този момент се работи с представители на промишлеността и търговски сътрудници на Съединени американски щати.

Изготвянето на разбора ще отнеме до 100 дни, като ще включва обзор и на употребяваните минерали, метода на произвеждане, заводите, доставките и така нататък Целта ще е ускорение на производството, увеличение на потенциала и възстановяване на бизнес средата. Компании като Qualcomm, AMD и Intel към този момент приканиха и към стимулиране на производството на чипове в Съединени американски щати.

Основна част от вниманието на ограниченията ще попадне върху чиповете за медицински устройства, компютри и коли. Важна задача ще е намаляването на загубите за фирмите. Само в автомобилната промишленост те към този момент се пресмятат на към 60 милиарда $ поради неналичието на задоволително чипове.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " > За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР