class=first-letter-big>Н авършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести

...
class=first-letter-big>Н авършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести
Коментари Харесай

Протестиращи опитаха да нахлуят в Министерски съвет

class= " first-letter-big " > Н авършват се 200 дни от началото на антиправителствените митинги в София. Пред Министерския протича демонстрацията, планувана от 16 до 22 аса. Полицаи предотвратиха два опита на стачкуващи да влязат в постройката на Министерския съвет довечера.

Протестиращи блокираха придвижването през площад „ Независимост” към булевардите „ Цар Освободител” и „ Княз Дондуков”, заяви.

Пред Министерски съвет има компактен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред постройката .

Един от ораторите прикани през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до доближаване на служители на реда и стачкуващи.

Стигна се и до къси конфликти сред протестиращи и органите на реда, само че нямаше сериозна ескалация на напрежението досега. След това протестиращи се насочиха към Съдебната палата, където желаеха оставката на основния прокурор.

По-рано

представители на самодейността „ Системата ни убива” проведоха юбилейния митинг

с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Палатката на „ Системата ни убива” е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано – „ Силни сме обединени”.

Организаторите показват в анонса за демонстрацията в обществените мрежи, че – „ 200 е доста особено число. От една страна министър председателят обича да споделя за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както самичък се хвали, е 200”, пишат уредниците.

Все още няма изясненост по какъв начин тъкмо ще протече митингът. Той е плануван като 6-часов, от 16 до 22 ч.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР