class=first-letter-big>Н а заседание на софийския щаб днес за овладяване на

...
class=first-letter-big>Н а заседание на софийския щаб днес за овладяване на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова предлага мерки за справяне с COVID-19 в София

class= " first-letter-big " > Н а съвещание на софийския щаб през днешния ден за преодоляване на разпространяването на COVID-19, кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи на територията на Столична община две нови ограничаващи ограничения.

Това излиза наяве от обява на столичния кмет във Фейсбук. В нея Йорданка Фандъкова споделя:

"Днес, на съвещание на софийския щаб за преодоляване на разпространяването на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две ограничения:

всички възпитаници от 5 до 12 клас в София да преминат на образование в електронна среда за период от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително) и понижаване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, в това число на заведенията за хранене в хотелите и игралните зали, до 22 ч за интервала от 12 до 26 март ".

В обявата си Йорданка Фандъкова споделя още:

"Предлагам въвеждането на ограниченията поради внезапното нарастване на броя на инфектираните с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лекуване в лечебните заведения, доближи равнищата от средата на ноември предходната година, когато стартира стръмен растеж на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лекуване в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лекуване са 191.

- Със заповед на здравния министър лечебните заведения в София разкриват спомагателни места за заболели с ковид.

- Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от опцията за служебно извиняване на отсъствията им, което беше разрешено от МОН по искане на софийския щаб.

- Окончателното решение на щаба ще бъде взето след съвещанието през днешния ден следобяд.

❗️ Днес, на съвещание на софийския щаб за преодоляване на разпространяването на COVID-19, ще предложа на територията на...
Публикувахте от в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР