class=first-letter-big>М инистърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението

...
class=first-letter-big>М инистърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението
Коментари Харесай

Здравният министър на САЩ Алекс Азар подава оставка

class= " first-letter-big " > М инистърът на опазването на здравето на Съединени американски щати Алекс Азар осъжда нападението на американския Конгрес в писмо до президента Доналд Тръмп от 12 януари, с което публично афишира оставката си, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В писмото си Азар споделя, че ще освободи поста по обяд на 20 януари, когато определеният за президент Джо Байдън ще встъпи в служба.

Атаките против Капитолия бяха взлом против нашата народна власт и против традицията за спокойно предаване на властта, която Съединени американски щати първи в света вкараха, показва министърът.

"Призовавам Ви да продължите да осъждате недвусмислено всяка форма на принуждение, да настоявате никой да не се пробва да наруши церемонията по встъпване в служба във Вашингтон или където и да било другаде, и да продължите да подкрепяте безусловно мирното и проведено предаване на властта на 20 януари ", написа той.

В писмото си от две страници Азар изрежда достиженията на държавното управление, в това число бързото създаване на ваксини и лечения против ковид, които "действията и риториката след изборите заплашват да опетнят ".

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР