class=first-letter-big>М еган Маркъл получи подкрепа от известни личности, след като

...
class=first-letter-big>М еган Маркъл получи подкрепа от известни личности, след като
Коментари Харесай

Какви реакции предизвика интервюто на Меган и Хари

class= " first-letter-big " > М еган Маркъл получи поддръжка от известни персони, откакто в изявление за Опра Уинфри сподели, че когато е била бременна с Арчи в кралското семейство е имало "няколко диалога " за това какъв брой тъмна може да е кожата на бебето. Майката на Меган е чернокожа, а татко й – бял.

Тенис звездата Серина Уилямс написа, че схваща болката, понесена от Меган. "Меган Маркъл, моята безкористна другарка, живее живота си и дава образец с емпатия и съчувствие. Тя ме учи всеки ден какво значи да си в действителност доблестен. Думите й илюстрират болката и жестокостта, които е претърпяла " - написа 23-кратната победителка в Големия шлем в Twitter. Тя показва, че познава „ от първа ръка сексизма и расизма, който институци и медии употребяват, с цел да хулят дамите и цветнокожите, да ни унизяват, да ни уязвят и да ни демонизират “.

— Serena Williams (@serenawilliams)
Поетесата Аманда Горман, която нашумя с представянето на свои стихове на инагурацията на президента Джо Байдън, написа в Twitter: „ Не е ясно дали това ще промени кралското семейство, само че силата на Меган сигурно ще промени фамилията на всички места ". „ Помислете за дамите, които ще бъдат въодушевени да отстояват живота си, за сътрудниците, които ще бъдат по-мили и по-смели в сравнение с е традицията в фамилиите им “.

Unclear if this will change the Royal family, but Meghan's strength will certainly redefine family everywhere. Think of the women who will be inspired to stand up for their lives, the partners who will be kinder & more courageous than the kin they were born into.
— Amanda Gorman (@TheAmandaGorman)

Бернис Кинг, внучка на Мартин Лутър Кинг, написа, сходна дискриминация е „ травматична опасност за психическото, физическото и икономическото богатство на милиони и милиони хора”.

Racism is a traumatizing threat to the mental, physical, and economic well-being of millions and millions of people.

It’s not a difference of opinion.

It’s not an illusion of the “woke.”

It is a pervasive evil.

Let’s de-colonize our minds.
— Be A King (@BerniceKing)
"В обществото ни няма място за расизъм ", съобщи английският заместник-министър по въпросите на децата Вики Форд, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция. Вики Форд се изрече пред Скайнюз, въпреки да добави, че не е гледала цялото изявление на принц Хари и Меган.

"Тази монархия беше застигната от най-лошата рецесия от абдикацията през 1936 година Дали за положителното на Британия или за положителното на младите в кралското семейство, тази гнила институция би трябвало да си отиде " - съобщи групировката "Република ", която е за унищожаване на монархията.

"Може би би трябвало да създадат Опра кралица и с това да се завърши " - артистът Джордж Такеи.

"Това изявление е безусловно срамно изменничество към кралицата и кралското семейство. Очаквах цялата тази злобна и деструктивна нелепост от Меган Маркъл, само че Хари да разреши тя по този начин да се отнесе със фамилията му и монархията е срамно " - водещият Пиърс Морган.

"Наистина е разтърсващо да чуеш член на кралското семейство да каже, че се е чувствала по този начин в рецесия " - Мишел Тобър, сп. "Пийпъл ".

"Меган упрекна Двореца в расизъм " - заглавие на първа страница на в. "Дейли мейл ". "Каквото и да е очаквало кралското семейство от изявлението, беше по-лошо " - в. "Таймс ", представен от Агенция Франс Прес.

За Би Би Си, изявлението е "опустошително " и разкрива "ужасния напън в двореца ". То обрисува "картина на безчувствени хора, изгубили се в една институция ", за която важи същото.

"Меган преди малко разгласи война на кралското семейство, като сподели на Опра: "те бяха склонни да излъжат, с цел да предпазят други членове на кралското семейство " - Дан Утън, някогашен сътрудник на в. "Сън ".

"Това е сърцераздирателно " - Аби Д. Филип, политически сътрудник на Си Ен Ен.

"Знаете ли за какво чернокожите дами имат вяра на Меган? Защото знаем тъкмо какво е микроагресия. И по какъв начин постепенно те побъркват " - Нина Паркър, И!Нюз.

"Разликата в отношението към Меган и Кейт е един от най-ясните образци на мизогения в деяние. Тя припомня, че в случай че това може да бъде породено на херцогиня, то се случва всекидневно на чернокожи дами " - Британи Пакнет Кънингам, активистка за права на чернокожите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР