class=first-letter-big>М ъжът, който в четвъртък бе задържан за убийството на

...
class=first-letter-big>М ъжът, който в четвъртък бе задържан за убийството на
Коментари Харесай

След трагедията с двегодишно дете: коментарът на психиатъра

class= " first-letter-big " > М ъжът, който в четвъртък бе арестуван за убийството на дъщеричката си, е бил лекуван в психиатрия, само че е изписан след 4 дни. От лечебното заведение разясниха, че това е станало по гледище на брачната половинка му.

„ Много пъти съм коментирал, чек би трябвало да се лекуват хората и да бъдат настанявани в психиатрични заведения, когато имат тежки психологични разстройства. Нещата се повтарят през годините в една и съща постановка. Човекът е бил в ступор – това е едно тежко психологично разстройство. Не става въпрос за меланхолия, евентуално става въпрос за неуравновесеност – тежко психологично разстройство, при което има тотална анархия на мисленето, страстите и волята. Човекът е бил безусловно несъответстващ и под въздействието на нереални хрумвания и възприятия”, разяснява психиатърът доктор Веселин Гелев в „ ”.

Психиатърът изясни, че в случай че човек не желае да се лекува, решение може да вземе единствено съдът, само че процедурата е дълга и тромава. Д-р Гелев уточни още, че в случай че човек или неговите близки откажат лекуване, медиците нямат право да ги принуждават.

След нещастието мъжът още веднъж е настанен в психиатрия. Лекарят, който го е приел, твърди, че той е бил безусловно несъответстващ, с прорезни рани по крайниците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР