class=first-letter-big>л ектронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане

...
class=first-letter-big>л ектронната услуга за предварително попълнените данъчни декларации за облагане
Коментари Харесай

Пускат предварително попълнените данъчни декларации за физическите лица на 16 март

class= " first-letter-big " > л ектронната услуга за авансово попълнените данъчни заявления за облагане приходите на физическите лица ще бъде пусната на 16 март, оповестиха от Национална агенция за приходите.

В нея, с изключение на приходите по трудов контракт, възнаграждения и цивилен контракти, приходите от наем при отдаване на парцел на юридически лица и аграрни дотации, за пръв път ще бъдат включени още данни за получени суми от наложени платежи и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца.

Предварително попълнените данни могат да бъдат редактирани или премахвани, като достъпът до услугата става или с безплатния личен идентификационен код на приходната организация или с електронен автограф, допълват от Национална агенция за приходите.

В момента пощенски оператори поправят подадени от тях данни в приходната организация, с цел да се отстраняват случаите, в които ЕГН на чиновник на юридическо лице е посочено като адресат на суми по натрапен платеж, а на процедура изпращачи на пратките, надлежно действителни получатели на заплащанията, са компании.

През тази година крайният период за обявление на приходите от физическите лица е 5 май поради празничните дни на Великден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР