class=first-letter-big>К ато цяло Windows 10 работи доста добре. Платформата е

...
class=first-letter-big>К ато цяло Windows 10 работи доста добре. Платформата е
Коментари Харесай

Как да ускорим работата на Windows 10

class= " first-letter-big " > К ато цяло Windows 10 работи сносно. Платформата е постоянна и се оправя с натоварванията. С времето обаче може да се окаже, че операционната система работи по-бавно от преди, изключително в случай че се е употребила доста интензивно.

Няколко семпли съвета могат да са от изгода и да оказват помощ за по-добрата цялостна работа на Windows 10, отбелязва TechRadar. Разбира се, с времето компютрите остаряват и наличните им систематични запаси последователно стават незадоволителни за новите технологии. Все отново, ще заобикаляме препоръките вид "купете си нов компютър " и ще се съсредоточим върху по-лесните решения.

Например най-простото - рестартирайте компютъра. Това е потребно, тъй като с времето се натрупват голям брой краткотрайни файлове. Когато използваме преносим компютър да вземем за пример, той най-често "заспива " или влиза в хибернация, само че не се изключва действително. Това е практично, тъй като пази всички файлове и стратегии отворени по този начин, както сме ги оставили. С времето това ще натрупа проблеми и те могат да се решат посредством рестартиране.

Също по този начин е целесъобразно да се създадат и всички налични ъпдейти за устройството и стратегиите. Те постоянно идват с усъвършенствания на систематични проблеми и оптимизации. Освен това оказват помощ и за изчистване на остарели файлове и неточности.

Следващата стъпка е да се почисти твърдият диск от ненужни файлове. Windows се нуждае от към 4-5GB свободно пространство в партицията, в която е конфигуриран. Той употребява това място за времени файлове и малко предпазване на ъпдейтите. Липсата на това място ще принуди платформата да трансферира файлове в другите партиции или да ограничи функционалността си и надлежно да забави работата си осезаемо.

На помощ може да пристигна и приложението Disk Cleanup. То е вградено в Windows от десетилетия и оказва помощ за бързото и елементарно изчистване на краткотрайни и инсталационни файлове. Препоръчително е да се употребява след ъпдейти и след деинсталиране на програмен продукт, като ще помогне за унищожаване на оставените файлове.

В тази връзка, другата значима стъпка е точно деинсталирането на непотребен програмен продукт. Натискайки Старт бутона и въвеждайки Add с клавиатурата, може да изберете опцията Add or remove programs. Ще се отвори ново меню със лист на всички конфигурирани стратегии и функционалности. Може да изтриете тези, които не употребявате.

Важно : тук ще видите и драйверите за другите устройства и хардуера на компютъра. Програмите на Intel, AMD, Nvidia, Realtek, Microsoft и така нататък са значими за цялостната работа на компютъра и не би трябвало да се трият.

Следващата стъпка е ограничение на образните резултати на Windows 10. Това може да е от изгода за по-старите компютри със слаби видеокарти. Отново посредством натискане на Старт бутона, само че този път посредством въвеждане на думата performance, може да се избере опцията "Adjust the appearance and performance of Windows ".

Ще се отвори ново меню с таб Visual Effects и лист с голям брой образни резултати. Опциите best appearance ще слагат акцент над по-красивия интерфейс, до момента в който best performance ще изключи множеството резултати, за по-голяма продуктивност. Може ръчно да се изключат определени резултати посредством унищожаване на отметките пред тях или да се остави Windows самичък да реши съгласно наличния хардуер.

Чрез Старт бутона и въвеждане на transparency и избор на Show transparency in Windows, може да се изключи и прозрачността на лентите и прозорците на платформата. Това също ще форсира работата ѝ, само че ще утежни дизайна ѝ.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР