class=first-letter-big>И зпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи първия си

...
class=first-letter-big>И зпълнителният директор на Twitter Джак Дорси направи първия си
Коментари Харесай

Джак Дорси: Блокирането на Тръмп е правилно, но опасно

class= " first-letter-big " > И зпълнителният шеф на Twitter Джак Дорси направи първия си коментар по проблема с блокирането на профила на американския президент Доналд Тръмп. Той отбрани решението на компанията си, само че и също по този начин разгласи, че счита протичащото се за "опасен казус ".

"Не се веселя и не се усещам горделив, че блокирахме Доналд Тръмп от Twitter нито от това по какъв начин стигнахме до тук. След ясно предупрежение, че ще предприемем сходно деяние, взехме решението въз основата на най-хубавата информация, както и на закани за физическата сигурност както в и отвън Twitter. Бяхме ли прави? ", написа Дорси в профила си.

След това добавя: "Смятам, че това беше вярното решение за Twitter. Бяхме изправени пред невероятни и неудържими условия, които ни накараха да концентрираме дейностите си за сигурността на обществото. Офлайн вредите като резултат от онлайн тирада са действителни и това ни кара да постановяваме разпоредбите ", написа Дорси.

"Казвайки това, да блокираме профил има действителни и съществени последици. Макар да има забележими и ясни изключения, считам, че блокирането е наш неуспех да промотираме потребен диалог. И е време за нас да обмислим нашите дейности и средата към нас. Предприемането на такива дейности фрагментира публичния диалог. Те ни разделят. Те лимитират опциите за изясняване, възмездие и образование. И основават казус, който считам, че е рисков: властта, която човек или корпорация има върху част от световния публичен спор ", приключва Дорси.

В текста си той пази останалите компании, които също блокираха Тръмп. Дорси споделя, че не счита, че това е координирано. Той отбелязва, че въпреки всичко фирмите могат да вземат решение сами, само че и споделя, че би трябвало повече бистрота и решенията им.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР