class=first-letter-big>И ма много теории и мнения какво може да направи

...
class=first-letter-big>И ма много теории и мнения какво може да направи
Коментари Харесай

Хората управляват компаниите чрез обратната си връзка

class= " first-letter-big " > И ма доста теории и отзиви какво може да направи една компания сполучлива. Един аршин обаче важи за всички – доволните клиенти. Постигането на баланс сред това и достатъчното доходи за поддържане на бизнеса може да се окаже предизвикателство.

Обикновено първосигналният отговор на въпроса какво ще направи един клиент удовлетворен е ниската цена. Това обаче действително не е тъкмо по този начин. Много изследвания демонстрират, че огромен брой хора са подготвени да платят повече, с цел да получат предстоящото и обещаното качество. В маркетинга даже има и аршин, наименуван „ предпочитание за заплащане “ и разнообразни способи да се пресметна.

И по този начин, цената, въпреки и значим фактор, не е определящ за основаването на задоволителен на брой удовлетворени консуматори. Оказва се, че по-важни са цялостното прекарване и връзката с клиента и противоположната връзка от него. Това е и метод за хората да ръководят фирмите като споделят мнението си. Звучи невероятно, само че в действителност в историята не липсват образци.

Гласът на потребителя

През 2017 година да вземем за пример собственик на автомобил Tesla предлага на Илон Мъск в Twitter да програмират колата да придвижва седалката обратно и да повдига кормилото, когато е паркирана, с цел да се влиза и излиза по-лесно. Мъск дава отговор в границите на минути, че концепцията е добра и ще бъде осъществена посредством софтуерен ъпдейт, споделя BrandWatch.

През 2018 година Mozilla взема решение да развие марката си с ново лого и икони за всичките си услуги. Компанията прави два обособени графични пакета и ги демонстрира на потребителите си, които гласоподават и избират единия от тях, който компанията употребява и до през днешния ден. UserReport отбелязва, че по този начин Mozilla освен се вслушва в гласа на потребителите, само че и реализира висок % осведоменост и последователност за новата си визия още през цялото време.

Amazon също се вслушва в рекомендациите на потребителите си. Компанията да вземем за пример взема решение да им даде опция да кликат бутон, с цел да отбележат кое ревю на артикул от различен консуматор им е било потребно. Своеобразното ревю на ревюто се оказва много известна функционалност и оказва помощ на хората по-бързо да открият правилни и съответстващи мнения.
 class= " image-source " > Източник: Istock
Оценката на потребителя

Именно оценката на клиента е значима за всяка компания, с цел да може да усъвършенства предложенията и процесите си. У нас също от ден на ден компании основават платформи за противоположна връзка с клиентите си. да вземем за пример сътвори безвъзмездна SMS анкета, посредством която потребителите могат да дават своята градивна противоположна връзка за обслужването, продуктите и услугите на телекома.

Инициативата се споделя „ “, като е безвъзмездна за клиентите на оператора. Те могат да отговорят на два къси въпроса посредством SMS от къс номер 1461. Единият въпрос е единствено посредством оценка от 0 до 10, а другият разрешава отговор в свободна форма за съответната причина за оценката. В момента програмата обгръща точно връзката с клиентите – обслужването от консултантите по телефона и в магазините на телекома.

Компанията може да изпраща автоматизирано анкетата до потребителя до 30 минути след контакт със чиновник, само че не по-често от два месеца, според от това дали потребителят към този момент е взел участие през това време. Телекомът цели да събира задоволително настоящи мнения, само че и да не затрупва клиентите с прекалено много допитвания. След това А1 преглежда получената противоположна връзка и рекомендации, като употребява информацията за възстановяване на услугите и продуктите на компанията, както и представянето на своите чиновници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР