class=first-letter-big>И лон Мъск стана най-богатият човек в света, състоянието му

...
class=first-letter-big>И лон Мъск стана най-богатият човек в света, състоянието му
Коментари Харесай

Шестте принципа на най-богатия човек в света

class= " first-letter-big " > И лон Мъск стана най-богатият човек в света, положението му надвиши 185 милиарда $. Това стана откакто в четвъртък цената на акциите на автомобилната му компания Tesla се увеличи още веднъж на борсата.

Така Мъск измести от първото място създателя на Amazon Джеф Безос, който бе на върха в листата на най-богатите хора на планетата от 2017 година насам.

Elon Musk is now officially the richest man on earth with a net worth of $188.5bn
— Financial Times (@FinancialTimes)
Каква е тайната на триумфа на Илон Мъск? Ето какво споделя той самият:

Не става въпрос за парите

Това е основен миг във визията на Мъск за правене на бизнес. По време на изявление за Би Си Си през 2014 година той споделя, че не знае размера на положението си. "Не става дума за торба с пари. Просто имам акции в Tesla, SpaceX, SolarCity и пазарът прави оценка цената им. "

Мъск няма нищо срещу устрема към благосъстояние, в случай че то е „ етично и честно “, само че твърди, че го движи нещо друго. И този метод несъмнено се отплаща. През 2014 година неговото положение е оценено на 10 милиарда $, в този момент – към този момент 185 милиарда Само през 2020 година акциите на Tesla скочиха със 700%. За тези пари можете да купите автомобилни компании като Ford, General Motors, BMW, Volkswagen, Fiat Chrysler и отново ще ви останат и за Ferrari.

Мъск, който тази година навършва 50 години, обаче не възнамерява да почине богат. Той сподели, че ще похарчи по-голямата част от парите си за създаване на база на Марс и няма да бъде сюрпризиран, в случай че всички средства отидат за този план.

Elon Musk is now the richest person in the world
Here’s how he did it
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР