class=first-letter-big>Г раницата между войната и мира, за разлика от днес,

...
class=first-letter-big>Г раницата между войната и мира, за разлика от днес,
Коментари Харесай

НАТО: Очертанията между войната и мира днес не са ясни

class= " first-letter-big " > Г раницата сред войната и мира, за разлика от през днешния ден, бе по-ясно обрисувана при Студената война, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във виртуална среща със студенти.

В онази ера против НАТО имаше един съперник - Съюз на съветските социалистически републики, а през днешния ден заканите са многочислени, от голям брой направления - космоса, интернет, по земя, море и въздух, идват от държавни и недържавни източници.

Наблюдаваме агресивното държание на Русия, икономическия и военния напредък на Китай, появяването на терористите от "Ислямска страна " и основаването на рискови нови технологии, появяването на вируси, промените в природата, добави той.

НАТО през днешния ден прави повече отпреди, само че светът се движи с все по-голяма скорост, съобщи Столтенберг. Той уточни, че скоро следва да показа насоки за развиването на алианса до края на днешното десетилетие.

По неговите думи пактът би трябвало да обезпечи вярното съоръжение и технологии, резистентност на инфраструктурата, на веригите за доставка на горива, храна и здравно съоръжение.

Столтенберг означи нуждата от оценка на непознатите вложения в основна благосъстоятелност в страни от алианса.

По неговите думи НАТО следва да бъде мястото за решение на разногласията сред страните от организацията, тъй като 30 страни не всеки път са единомислещи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР