class=first-letter-big>Г ълъб, който е прелетял над Тихия океан, ще бъде

...
class=first-letter-big>Г ълъб, който е прелетял над Тихия океан, ще бъде
Коментари Харесай

В Австралия ще евтаназират гълъб, долетял от САЩ

class= " first-letter-big " > Г ълъб, който е прелетял над Тихия океан, ще бъде евтаназиран, тъй като несъзнателно е нарушил строгите карантинни правила на Австралия, заяви

Птицата е изчезнала по време на съревнование в американския щат Орегон в края на октомври, преди да се появи в Мелбърн съвсем два месеца по-късно.

Australia to kill pigeon that travelled across the Pacific Ocean from the US
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Според австралийските управляващи гълъбът, който е кръстен Джо, съставлява "пряк риск за биосигурността " на локалната популация от птици. Затова птицата ще бъде уловена и евтаназирана.

Как обаче тя е стигнала толкоз надалеч?

Жител на Мелбърн споделя, че е намерил гълъба в своята градина на 26 декември.

"Той беше много мършав, по тази причина натроших суха бисквита и я оставих извън за него ", сподели мъжът пред организация АП.

This racing pigeon named Joe survived an extraordinary 8,000-mile Pacific Ocean crossing from the U.S. to find a new home in Australia. Now authorities consider the bird a quarantine risk and plan to kill it
— CBS News (@CBSNews)
Мъжът прави къса инспекция в интернет и открива, че птицата, която е записана на притежател в Алабама, е забелязана за последно по време на съревнование с гълъби в американския щат Орегон.

След като новината за появяването на Джо става заглавие в медиите, с мъжа, който го открива, се свързват управляващите, загрижени за опасността от зараза.

Гълъбът към момента не е уловен, само че Министерството на земеделието, водите и околната среда споделя, че пернатото би трябвало да бъде евтаназирано заради заплахата от зараза за локалните птици.

"Единственият вероятен резултат за ръководство на риска за биосигурността е хуманното заличаване на птицата ", споделят от министерството.

Не е ясно по какъв начин гълъбът е съумял да прелети близо 13 000 км от Съединени американски щати до Южна Австралия, само че чиновниците от министерството считат, че той евентуално е попаднал на борда на товарен транспортен съд.

Въпреки че е допустимо законно да се внесат гълъби в Австралия, процесът е сложен и може да коства десетки хиляди долари, като нито един гълъб не е импортиран законно от Съединени американски щати за повече от десетилетие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР