class=first-letter-big>Е вропейският съюз заплаши да прекрати търговската сделка с Великобритания,

...
class=first-letter-big>Е вропейският съюз заплаши да прекрати търговската сделка с Великобритания,
Коментари Харесай

ЕС заплаши Великобритания с търговска и финансова блокада

class= " first-letter-big " > Е вропейският съюз заплаши да приключи комерсиалната договорка с Англия, да блокира достъпа на Лондонското Сити до единния пазар и да предприеме правни дейности поради едностранните дейности на държавното управление на Борис Джонсън за продължение на гратисния интервал на комерсиалния режим със Северна Ирландия, оповестява „ Фокус “.

Мейрид МакГинес, европейският комисар по финансовите услуги, съобщи, че е значимо „ да изпратим обръщение “ на Англия, че не може да нарушава изискванията по Брекзит, визирайки решението на Лондон да отсрочи налагането на по-строги инспекции за някои артикули, идващи в Северна Ирландия от останалата част на Обединеното кралство.

Саймън Коуни, външен министър на Ирландия, съобщи, че Европейски Съюз договаря с „ разочароващ “ сътрудник, „ на който просто не може да се довери “ и е заставен да прибегне до правосъдни дейности, защото Англия е нарушила изискванията на съглашението за Брекзит.



„ Ако на Обединеното кралство не може да се има вяра, защото то подхваща неочаквани едностранни дейности без каквито и да е договаряния, тогава английското държавно управление оставя Европейски Съюз без други благоприятни условия, а ние не желаеме да се стига до там “, съобщи той пред RTE.

Сега в Брюксел обмсислят завеждане на каузи против Обединеното кралство в Съда на Европейските общности, който резервира юрисдикцията си съгласно Протокола за Северна Ирландия.

Европейската комисия нощес упрекна Англия, че за повторно заплашва да наруши интернационалното право, визирайки по-ранни заявки на Борис Джонсън за анулация на Споразумението за отдръпване.

Ако Англия пренебрегне решението на арбитражна комисия, Брюксел може да наложи тежки мита на английския експорт. Очаква се ответните ограничения да са пропорционални.



Това може да има последствия за продължаващите договаряния за „ равностойност “, целящи да дават достъп до финансовите услуги на Обединеното кралство до единния пазар на Европейски Съюз.

Досега Брюксел е дал еквивалент единствено на централните депозитари и клирингови къщи, които смята за жизненоважни за финансовата непоклатимост на Европейски Съюз.

Англия е подала молба да получи равностоен достъп за 28 бранша, само че комисията съобщи, че ще го даде едвам откакто има детайлности за бъдещите проекти на Лондон за отклоняване от разпоредбите на Европейски Съюз.

Европейският парламент предизвести, че може да откаже да ратифицира краткотрайно прилаганата комерсиална договорка с Лондон, която би трябвало бъде гласувана до края на април.

Това би наложило Брекзит без договорка, което също би навредило на европейския бизнес.

По-рано, в Северна Ирландия лоялистки паравоенни организации оповестиха пред Борис Джонсън, че отдръпват поддръжката си за Белфасткото съглашение в символ на митинг против комерсиалните договорености за Ълстър след Брекзит.

Забранените групи обявиха, че краткотрайно отдръпват поддръжката си за мирното съглашение на фона на възходящите опасения по отношение на Северноирландския протокол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР