class=first-letter-big>Е кипи от инженери на "Метрополитен" и строители започнаха демонтажа

...
class=first-letter-big>Е кипи от инженери на "Метрополитен" и строители започнаха демонтажа
Коментари Харесай

Демонтират релси на метрото преди "Хаджи Димитър"

class= " first-letter-big " > Е кипи от инженери на "Метрополитен " и строители започнаха демонтажа на релсите в 30-метров сектор преди станция "Хаджи Димитър ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

"Вчера към 18.00 ч. получихме сигнал от дежурния диспечер за надигане на релсовия път. Движението на влаковете беше спряно незабавно. При отклоняване на релсите над 5 мм се задействат системите за сигурност, които са реагирали ", изясни Фандъкова.



След демонтажа на релсите, стартира и ремонт на траверсите и бетона на релсовия път. В момента се работи с дребна строителна техника, а след среднощ, когато спре придвижването на влаковете по третата линия, ще влязат по-големи машини и вагони, с които да се извозят материалите.

Този сектор е най-ниската точка от трасето и до него минава Перловска река. Дъното на тунела е на 18 м дълбочина, като при повдигането на равнищата на подземните води, налягането на водата доближава над 15 тона на кв. м. С разкриването на сектора ще се откри повода, довела до надигане. До момента е ясно единствено, че високото равнище на подземните води е повишило водния натиск, което най-вероятно е повода за надигането на релсовия път.

За да подсигуряваме цялостна сигурност и да не се допусне компрометиране на оборудването, ще бъдат направени спомагателни сондажи. Преди да има изясненост за аргументите, не може да се даде прецизен период за възобновяване на придвижването в сектора, акцентира Фандъкова.



"Всички средства за отстраняването на казуса са за сметка на изпълнителя в границите на гаранцията на обекта. Последната станция от третата линия остава затворена, за което сме обезпечили рейсове, които се движат по маршрута от спектакъл "София " до бул. "Вл. Вазов ", добави столичният Фандъкова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР