class=first-letter-big>Д вадесет милиона лева отпусна правителство днес за националната програма,

...
class=first-letter-big>Д вадесет милиона лева отпусна правителство днес за националната програма,
Коментари Харесай

Дават 20 млн. лева за изграждане на модерни центрове в училищата

class= " first-letter-big " > Д вадесет милиона лв. отпусна държавно управление през днешния ден за националната стратегия, с която се построяват и оборудват съвременни центрове в учебните заведения, които развиват нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математиката, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

"За втора поредна година предоставяме 20 милиона лв. за националната стратегия. Средствата ще получат 113 държавни и общински учебни заведения ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание.

За огромните образователни заведения е планувано оптималното финансиране до 300 000 лв., а за по-малките - до 50 000 лв..

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >

През 2020 година 153 учебни заведения също получиха 20 милиона лв. за създаване и съоръжение на такива новаторски образователни кабинети, се припомня в прессъобщението.

"Миналата година стартирахме Национална стратегия "Изграждане на учебна STEM среда ". Постъпиха доста положителни планове, създадени от учебните заведения. STEM центровете са не просто съоръжение - обзаведени и осъвременени кабинети. Те са и модел на учене, който подтиква в по-голяма степен подготовката по математика и естествени науки ", сподели министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той означи, че с помощта на тези центрове децата са стимулирани в по-голяма степен да се ангажират с тези значими области на познанието.

Образователният министър осведоми още, че по Плана за възобновяване и развиване на Европа е планувано във всички над 2000 учебни заведения в страната да се изградят сходни съвременни кабинети.

През януари тази година министър председателят Бойко Борисов посети Основно учебно заведение "Христо Ботев " в село Дъбница, община Гърмен, където се образоват 150 деца.

Това е едно от учебните заведения, което има утвърден план по линия на националната стратегия и към този момент започва построяването на подобен център за естествени науки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР