class=first-letter-big>Д вадесет дни след края на мандата на Тръмп, Сенатът

...
class=first-letter-big>Д вадесет дни след края на мандата на Тръмп, Сенатът
Коментари Харесай

Започна историческият втори процес за импийчмънт на Тръмп

class= " first-letter-big " > Д вадесет дни след края на мандата на Тръмп, Сенатът на Съединени американски щати даде началото на и сторическия втори развой за импийчмънт против него, съобщи

Democrats opened by showing a video of Trump supporters violently overwhelming police in the Jan. 6 attack after he had encouraged people in a speech to ‘fight like hell’ to overcome Biden
— Reuters (@Reuters)
Обвинението против Тръмп е,

че той е подстрекавал смъртоносния протест против американския Капитолий на 6 януари 2020 година

Няколко пъти Доналд Тръмп смени юристите си. Неговите бранители имат намерение да завят пред Сената, че той е употребявал правото си на свободно изложение, когато на 6 януари е декларирал пред последователите си "бийте се като за последно ", откакто щурмуваха Капитолия.

Сенаторите, които бяха под блокада, ще би трябвало да решат дали Тръмп е отговорен.

В рамките на процедурата обвинителите от Камарата на представителите ще се опитат да убедят сенаторите да поддържат тезата на обвиняването, като за това ще разполагат с 16 часа в границите на два дни.

Със същото време ще разполагат и юристите на Тръмп, осведоми.

Гласуването се чака в неделя през нощта против понеделник българско време.

Trump impeachment: Senate paves way for speedy trial of ex-president
— BBC News (UK) (@BBCNews)
Водещият обвинител за импийчмънта

демократът Джейми Раскин сподели, че отхвърлянето на този развой за импийчмънт, както юристите на Тръмп настояват, че законодателите би трябвало да създадат, би означавало основаване на "опасен " казус.

"Това би било ", споделя Раскин, "покана към президента да направи всичко, което изиска напускайки офиса си, в това число с потребление на насилствени средства, с цел да остане в Овалния кабинет непременно и да блокира мирния трансфер на властта ".

"С други думи, казусът от януари е най-лошия призрачен сън на нашите създатели, " продължи Раскин, след което сподели компилация от клипове от деня на офанзивата на Капитолия, както и речта на Тръмп преди началото на безредиците.

Защитата на Тръмп

е безапелационна - последователите на републиканеца са работили по лична воля. И дефинираха процеса като неуместен и противоконституционен.

Американският държавен глава Джо Байдън също разяснява импийчмънта.

"Вижте, Тръмп получи предложение да даде показания и отхвърли. Ще оставим на Сената да вземе решение ", сподели той.

Ако бъде приет за отговорен, Доналд Тръмп може да получи възбрана за заемане на държавен пост. Очакванията обаче са той да бъде оневинен, защото на демократите ще са им нужни гласовете на 2/3 от общо 100 сенатори или най-малко 17 републиканци против своя водач.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР