class=first-letter-big>Д нес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат

...
class=first-letter-big>Д нес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат
Коментари Харесай

Опасно време и днес, кога ще спрат валежите

class= " first-letter-big " > Д нес преваляванията ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще стартира да се раздира. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува леден въздух и тук-там в западните региони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се намаляват, в множеството региони оптималните ще са сред 1° и 6°, по-високи - в източните региони от страната, сочи информация в уеб страницата на.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното и ще е без основна смяна.

По Черноморието

ще е облачно и дъждовно, с по-значителни превалявания в южните региони. Ще духа сдържан вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините

ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

В сряда

преваляванията и в източните региони ще спрат, а по-късно и облачността ще се раздира. Вятърът ще е от северозапад, сдържан, в Дунавската низина, западната част от Горнотракийската равнина и източните региони краткотрайно мощен. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 2° и 7°. В четвъртък след краткотрайно понижение, от запад още веднъж ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. В петък на обособени места, основно в Югоизточна България и планинските региони, ще превалява слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от северозапад. Понижението на температурите ще продължи.

Движението по пътя Благоевград - Кресна, при км 392, се прави краткотрайно в една лента заради срутване на скална маса.

Има образувало се свлачище и по пътя Асеновград - Бачково. Необходимо е водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, поучават от "Пътна полиция ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР