class=first-letter-big>Д нес ще бъде облачно. В Северна България ще вали

...
class=first-letter-big>Д нес ще бъде облачно. В Северна България ще вали
Коментари Харесай

Зимата се завърна, какво е състоянието на пътищата

class= " first-letter-big " > Д нес ще бъде облачно. В Северна България ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - дъжд. След обяд в множеството региони преваляванията ще отслабнат и краткотрайно ще спрат. Вечерта и през нощта против неделя преваляванията още веднъж ще се засилват, сочи информация в уеб страницата на

Ще духа слаб, в източните региони - сдържан северен вятър и с него ще продължи да прониква леден въздух. Температурите ще са без значителен дневен ход и оптималните ще са от 1° - 3° в северозападните до 8° -10° в югозападните региони.

Атмосферното налягане се покачва и след обяд ще доближи междинното за месеца.

По Черноморието

ще бъде облачно. Преди обяд ще има превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. След обяд преваляванията ще отслабнат и краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

ще бъде облачно със обилни снеговалежи в Стара планина, където ще има условия за виелици и навявания. В масивите от Южна България под 1200 метра ще вали дъжд. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта против неделя в планините на Западна България още веднъж ще завали сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от северната четвърт и с него захлаждането ще продължи. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 2°.

В нощта против неделя

и в неделя ще вали интензивно сняг на север и дъжд на юг. Прогнозите са за забележителна снежна завивка в някои региони. Отново комбинацията сняг-вятър ще е причина за преспи и навявания. Не се чака внезапно захлаждане.

В началото на новата седмица

преваляванията от сняг и дъжд ще продължат с къси спирания. В нощта против понеделник в Северна България снеговалежите ще са значителни. Във вторник снегът на доста места ще отстъпи на дъжда. Около средата на седмицата времето ще утихне, само че ще стартира гладко захлаждане. Към края на седмицата температурите ще паднат осезаемо. Задава се и нова снежна вълна.

В София по отношение на преваляванията от сняг

общо 148 стегопочистващи машини са направили обработки против замръзване във всички 24 региона на Столичната община. Обработени са пътните платна, по които се движи публичният превоз, съществени улици в регионите, отчасти вътрешно-квартални улици, Южната дъга на Софийския околовръстен път и общински пътища.

В Природен парк "Витоша " са осъществени снегопочистване и опесъчаване на пътищата "Драгалевци – Алеко " и "Бояна – Златни мостове ", оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Започна почистването на пространствата при спирките на градския превоз, както и методите към метростанциите и пешеходните подлези. Към момента градският превоз се движи при зимни условия по нормалните си направления.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР