class=first-letter-big>Д ържавният глава Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2

...
class=first-letter-big>Д ържавният глава Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2
Коментари Харесай

Радев се срещна с ръководството на ББР във връзка с инициативата "Три морета"

class= " first-letter-big " > Д ържавният глава Румен Радев се срещна на "Дондуков " 2 с изпълнителните шефове на Българската банка за развиване Николай Димитров и Панайот Филипов по отношение на семейството на страната ни на самодейността за възстановяване на районната транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност "Три морета ", оповестиха от пресцентъра на президента.

В края на предходната година ББР се причисли към Инвестиционния фонд на самодейността като акционер клас "А " с парична вноска от 20 млн. евро.

"България, дружно с останалите страни, ще продължи да развива механизми за възстановяване на процеса по взимане на решения в границите на "Три морета ", уточни на срещата Румен Радев.

Като най-големи провокации президентът открои информирането на обществото за критериите, по които се дефинират печелившите планове, както и за механизмите за разпределяне на финансиране.

По думите на президента, действителните благоприятни условия на Инвестиционния фонд ще зависят от включването на към момента колебаещите се страни по самодейността, както и на интернационалните финансови институции и представители на частния бранш.

От ББР са подчертаха готовността на банката за партньорство в границите на "Три морета ". Те засявиха, че до момента са се въздържали от присъединяване в самодейността заради неналичието на политическо решение за присъединение към Инвестиционния фонд, което беше взето през септември предходната година.

До края на този месец се чака банката да има одобрено посланичество в Управителния съвет и Надзорния съвет на Инвестиционния фонд, което ще способства за пълноценното присъединяване на българската страна.

Радев акцентира, че България чака самодейността "Три морета " да се трансформира в действителен инструмент за обществено и икономическо доближаване в Европа, с цел да се компенсират разликите в развиването на обособените райони на Европейски Съюз.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР