class=first-letter-big>Ч ат приложението WhatsApp обяви, че не предава лични данни

...
class=first-letter-big>Ч ат приложението WhatsApp обяви, че не предава лични данни
Коментари Харесай

WhatsApp не дава данните на потребители към Facebook

class= " first-letter-big " > Ч ат приложението WhatsApp разгласи, че не предава персонални данни на консуматори към Фейсбук, оповестява The Verge. Компанията съобщи, че това са клюки и измененията в разпоредбите на приложението не засягат крайните консуматори.

Реакцията ѝ е разследване след много рецензии в интернет през последните дни, че от 8-ми февруари т.г. WhatsApp ще стартира да предава данни от своята платформа към Фейсбук. В уеб страницата си WhatsApp споделя, че това не е правилно, а смяната е за бизнес потребителите. Те ще имат опция да съхраняват чатове в сървърите на Фейсбук.

Компанията споделя, че WhatsApp не може да вижда известията на потребителите или да слуша диалозите им. Не се пазят и описи кой с кого е приказвал, нито има достъп до данните за местоположението на потребителите. Компанията споделя, че не споделя и контактите на потребителите с Фейсбук.

Реакцията на WhatsApp е предизвикана и от обстоятелството, че се води и акция в интернет, която приканва потребителите на приложението да употребяват конкурентните Signal или Telegram. Дори Илон Мъск разгласява в Twitter апел да се употребява Signal.

Кампанията дава резултати, като Telegram се похвали с 25 млн. нови консуматори в границите на 72 часа и общо над 500 млн. дейни консуматори. Signal не е давала по-точни данни, само че се изкачи на челно място като най-теглено приложение в магазините на Android и iOS и изпревари Telegram.

Директори на WhatsApp също интензивно вземат участие в онлайн полемиките и се пробват да убедят потребителите, че всичко е наред. Те напомнят, че данните на потребителите са криптирани. Въпреки това наподобява, че поради поредицата от кавги със отбраната на персоналните данни, доста хора посрещат с съмнение всяка смяна в чат услугите и обществените мрежи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР