class=first-letter-big>Б ившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо

...
class=first-letter-big>Б ившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо
Коментари Харесай

Мистерия, къде е бившият шеф на разузнаването на Македония

class= " first-letter-big " > Б ившият шеф на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков не може да пресече границата на Република Северна Македония, тъй като му е конфискуван паспортът, съобщи за ТВ Слободна основният прокурор за проведена престъпност Вилма Русковска, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тя обаче сподели, че няма информация дали Миялков, който избяга от правораздаването, преди да му бъде произнесена присъда за нелегално подслушване, има чешки или хърватски паспорт.



"Не знам нищо за други паспорти. Всички каузи против Миялков бяха стартирани от някогашната Специална прокуратура. Знам, че има паспорт, публикуван от Република Северна Македония, само че ще би трябвало да попитаме сътрудниците от някогашната Специална прокуратура за други паспорти ", уточни Русковска.

Попитана дали Миялков може легално да мине границата с паспорт, публикуван от друга страна, Русковска означи, че поради настоящия правосъден развой против него и обстоятелството, че македонският му паспорт е конфискуван, граничните управляващи не би трябвало да му разрешат да напусне страната.



"Миялков не може да напусне страната легално. Ако е напуснал страната, го е направил незаконно ", сподели Русковска, като акцентира, че няма информация да е минал границата. Тя добави, че полицията разпитва хората, близки до Миялков, а неговите телефони и компютри са иззети и ще бъдат проучени.

От неделя следобяд Миялков е в неопределеност. Той изчезна, преди да бъде приведена в осъществяване заповедта за задържането му под домакински арест до изговаряне на присъдата му на 26 февруари.

Според обвиняването сред 2008 и 2015 година подсъдимите по делото, в това число Сашо Миялков, са употребявали три разнообразни подслушвателни системи на тайната полиция и са подслушвали нелегално близо 4300 телефонни номера, без да имат правосъдна заповед за това.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР