class=first-letter-big>Б ившият депутат от ДПС Несрин Узун беше разпитан по

...
class=first-letter-big>Б ившият депутат от ДПС Несрин Узун беше разпитан по
Коментари Харесай

Разпитаха бивш депутат по делото срещу Бенчо Бенчев

class= " first-letter-big " > Б ившият народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун беше разпитан по време на делото против общинския консултант Бенчо Бенчев. Узун даде показания при закрити врата, по негово искане.

Несрин Узун беше арестуван по време на акция на полицията в Истанбул през август 2018 година, когато беше задържан несебърския необут Димитър Желязков – Очите и бургаският консултант Бенчо Бенчев.

Експолитикът изиска да бъде разпитан при закрити врата и съдът почете молбата му. Узун няма обвиняване по случая, показва

В днешното съвещание показания даде и различен очевидец – Нина Тодорова. Тя уточни, че се засякла с тримата инцидентно, при екскурзия, на която била с двама другари в Истанбул. Узун поканил всички да вечерят дружно, тъй като имал резервация.

При връщането им с хотела, арестували Желязков и останалите двама.

Тодорова бе безапелационна, че не е знаела, че Очите се търси от Интерпол.

На идващото съвещание би трябвало да бъде разпитан още един очевидец, който е бил във въпросната вечер в турския хотел и да бъдат слушани специфичните разследващи средства.

Бенчо Бенчев е обвинен за укриването на Митьо Очите и за нелегално държане на оръжие и муниции.

Димитър Желязков беше арестуван в Истанбул още на 4 август 2018 година, само че екстрадиран у нас едвам преди няколко дни. На 2 август 2018 година, при зрелищна акция на Министерство на вътрешните работи беше разрушена ръководената от него група за рекет, палежи и побоища.

Освен Очите, в групата взели участие и общински съветници от Несебър и Бургас - Бенчо Бенчев и Пейко Янков. Бенчев беше арестуван, а по-късно пуснат под парична гаранция от 50 000 лв.. Общинарят стана клиент на прокуратурата за това, че е укрил в Турция и Гърция несебърския необут. Янков пък взел участие в изнудване, за което се събират данни към този момент 2 години, както за палеж и присъединяване в проведена незаконна група.

Пред спецмагистрати Димитър Желязков се оплака от влошено здравословно положение и сподели, че бил в Турция за обзор, тъй като бил опериран там.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР