class=first-letter-big>Б ългарският лекарски съюз е силно обезпокоен и с тревога

...
class=first-letter-big>Б ългарският лекарски съюз е силно обезпокоен и с тревога
Коментари Харесай

БЛС: Мерките целят единствено опазването на живота и здравето на хората

class= " first-letter-big " > Б ългарският лекарски съюз е мощно смутен и с паника следи възходящото напрежение измежду обществото поради настоящите противоепидемични ограничения и тяхното използване, пишат от.

Съсловната организация осъзнава нуждата от ясни параметри и критерии, при които затворените бизнеси да могат да проработят още веднъж. Осъзнава нуждата от отговор на заложените въпроси от засегнатите сектори. БЛС счита, че е от изключително значение решенията да се вземат бързо и навременно. Не бива обаче да се пропуща фактът, че спрямо останалите страни в Европа, ограниченията у нас са измежду най-либералните и действително огромна част от бизнесите не престават да работят.

Български лекарски съюз е наясно, че зад всеки затворен бизнес и зад всяко закрито работно място стоят човешки ориси и всеки български жител би трябвало да би трябвало да бъде уверен, че ограниченията, които се взимат целят само и единствено опазването на живота и здравето на хората.

На този декор е недопустимо битката с епидемията да се дефинира като персонална вендета на министъра на опазването на здравето и да се внушава, че дейностите на проф. Ангелов са плод на „ персонално отношение “. Грозно и неприемливо е да се атакува индивидът, извел като приоритет опазването на живота, както на медиците, по този начин и на всеки един български жител. Не е редно да се прави параленост, и то в народен ефир, на една тъмна ера, обвързвана с физическото очистване на 6 млн. души и днешните стопански компликации, в които се намира целият свят. Целенасоченото лишаване на живота няма нищо общо със устрема за неговото запазване.

В изискванията на най-голямата рецесия от Втората международна война насам е неприемливо да има други цели с изключение на здравето. Единствен приоритет е и би трябвало да бъде животът. А уравновесеното, рационално и гъвкаво ръководство на ограниченията, дружно с осъзнаването на нуждата от тяхното прецизно съблюдаване, са определящи за това по какъв начин ще продължим да действаме като общество.

Тук е мястото да заявим, че БЛС застава изрично зад дейностите на министъра на опазването на здравето и приканва за рационално говорене и градивен разговор, ясно осъзнавайки нуждата, че от нас, лекарите се изисква да даваме навременни и ясни отговори на поставените от обществото въпроси.

Опасността, за жалост, към момента не е отминала и всеки би трябвало да даде своя принос, тъй като битката с епидемията е и персонална отговорност и това по кое време и по какъв метод ще излезем от нея зависи от всеки един от нас.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР