class=first-letter-big>Б ългария изпълнява в момента мерки, целящи цялостна реформа и

...
class=first-letter-big>Б ългария изпълнява в момента мерки, целящи цялостна реформа и
Коментари Харесай

Алдахова: Работим по цялостна реформа и цифровизация на съдебните процедури

class= " first-letter-big " > Б ългария извършва сега ограничения, целящи цялостна промяна и цифровизация на правосъдните процедури. Чрез тях се стремим да осигурим оптималната степен на бистрота, експедитивност и успеваемост на всеки от стадиите на правораздаването.

Това съобщи министърът на правораздаването Десислава Ахладова пред сътрудниците си от Европейски Съюз по време на неофициална видеоконференция през вчерашния ден, с която се означи първото публично събитие на португалското председателство в региона на правораздаването, оповестиха от

"Очакваме признатите промени в Гражданскопроцесуалния ни кодекс, които уреждат разпоредбите за практикуване на процесуални права от жителите и бизнеса в електронна форма да докара до повишение на доверието в съда и възстановяване на неговата работа. Вярваме, че цифровизацията ще има забележителен положителен резултат и върху подобряването на бизнес- и капиталовия климат в страната ", сподели още българският правосъден министър и добави, че този развой включва цялостна отбрана на правата на участниците в правосъдните производства, идентичен достъп до правораздаване за всички жители и съблюдаване на върховенството на правото.

Министри на правораздаването подчертаха значимата роля на Европейската комисия в процеса по цифровизацията на правосъдните системи и благодариха за готовността й да подкрепят страни членки за създаване и насърчаване на цифровия им капацитет.

Те се сплотиха през вчерашния ден към това концепцията, че следва да продължи и присъединението на страните членки към Хагската спогодба за интернационалната протекция на възрастните хора, с оглед реализиране на по-адекватна отбрана и даване на по-големи благоприятни условия за осъществяване на правата на тези жители.

По време на срещата бе дискутирано още, че следва да се търсят правни решения за отбрана против подправянето по медицински артикули по наказателноправен ред.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР