class=first-letter-big>А мериканският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването

...
class=first-letter-big>А мериканският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването
Коментари Харесай

Байдън отмени политики на Тръмп, "няма време за губене"

class= " first-letter-big " > А мериканският президент Джо Байдън подписа 15 указа след встъпването си в служба, отменяйки политики на своя предходник Доналд Тръмп и предприемайки първи ходове по отношение на пандемията от ковид и климатичните промени, предадоха международните организации.

В първия си ден като президент Байдън издаде изпълнителни заповеди за връщане на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата и за наложително носене на маски във федералните здания и на федерални земи.

При подписването на няколко указа пред кореспонденти в Овалния кабинет той съобщи, че "няма време за губене ".

"Някои от изпълнителните дейности, които ще подпиша през днешния ден, ще оказват помощ да се промени ходът на рецесията с COVID-19, ще се борим с климатичните промени по метод, по който не сме работили до момента, и ще се стремим към прогрес към расово тъждество и оказване на поддръжка на други общности, които не са получавали уместно отношение ", сподели президентът.

Байдън разпореди анулация на разрешението за създаване на нефтопровода "Кийстоун Екс Ел ".

Той също по този начин анулира оповестеното от Тръмп изключително състояние, помогнало за финансиране на строителството на стена по границата сред Съединени американски щати и Мексико, и постави завършек на възбраната за пътешестване, засягаща някои страни с преобладаващо мюсюлманско население.

По-късно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства решението на американския президент Джо Байдън за връщане на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата.

"След миналогодишната среща на върха за упоритостите за климата страните, произвеждащи половината от международното въглеродно замърсяване, се ангажираха с въглеродна индиферентност ", сподели Гутериш.

"С днешния ангажимент на президента Байдън това число става две трети ", съобщи той.

Решението на Байдън беше приветствано и от Европейския съюз, сподели заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, показва Ройтерс.

Междувременно Сенатът на Съединени американски щати утвърди препоръчаната от президента Джо Байдън за шеф на Националното разузнаване Аврил Хейнс, предадоха международните организации.

Хейнс беше одобрена с 84 на 10 гласа и стана първият претендент на Байдън за държавен пост, получил утвърждението на горната камара на Конгреса.

Тя ще стане първата жена отпред на Националното разузнаване.

Хейнс беше заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ от 2013 до 2015 година, а също заместник-съветник по националната сигурност при президентството на Барак Обама.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; color: rgb(0, 0, 0); font-family: FiraSans; font-size: 19px; " >

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; color: rgb(0, 0, 0); font-family: FiraSans; font-size: 19px; " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР