class=first-letter-big>А мериканският президент Джо Байдън каза, че Иран не може

...
class=first-letter-big>А мериканският президент Джо Байдън каза, че Иран не може
Коментари Харесай

Байдън към Иран: Не може да действате безнаказано, внимавайте

class= " first-letter-big " > А мериканският президент Джо Байдън сподели, че Иран не може да работи безнаказано и предизвести Техеран "да внимава ", запитан какво обръщение изпраща на ислямската република с въздушните удари в Сирия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Не може да действате безнаказано. Внимавайте ", сподели Байдън пред публицисти до момента в който пътуваше, с цел да направи оглед на вредите от тежката зимна стихия в щата Тексас.

В четвъртък Съединени американски щати направиха утвърдени от Байдън въздушни удари против обекти на подкрепяни от Иран милиции в Източна Сирия. Те бяха в отговор на ракетни офанзиви против американски цели в Ирак.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки сподели на брифинг за съпътстващите президента публицисти, че Съединени американски щати са отворени за дипломатически разговор с Иран, само че нямат желание да смекчават едностранните наказания против Техеран.

"САЩ са отворени за дипломатически контакти и са подготвени да седнат на масата за договаряния и да водят съвещания с нашите сътрудници във формат пет плюс едно (постоянните членове на Съвета за сигурност и Германия), както и с Иран ", сподели Саки.

"Но не се готвим да вършим стъпки, с цел да смекчим глобите ", акцентира прессекретарят. Сега чакаме отговор от иранците на отправената от европейците покана за договаряния и това е последното, което съм чула по тематиката, посочи Саки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР