Citroen представи крос фастбек с моделен номер C4 X, който

...
Citroen представи крос фастбек с моделен номер C4 X, който
Коментари Харесай

Citroen представи крос фастбека C4 X

Citroen показа крос фастбек с моделен номер C4 X, който се нарежда като опция и на хечбек автомобил, и на кросоувър. В гамата нововъведението ще бъде ситуирана сред C4 и флагмана C5 X и незабавно ще получи изцяло електрическа версия. C4 X ще разполага и с новата мултимедия My Citroën Drive Plus, заимствана от флагманската „ петица “, седалки Advanced Comfort с полиуретанови подложки и Highway Driver Assist.
`Citroen

Новият Citroen C4 X е построен върху платформата CMP и е уеднаквен с хечбека C4. И двата модела имат еднообразно междуосие (2 670 мм), само че X версията стои половин стъпка по-високо, сред елементарния C4 и флагмана C5 X. Автомобилът е позициониран " като неповторима опция на хечбеците и кросоувърите ", като е по-просторен от " четворката " и липсва пета врата (капакът на багажника се отваря без стъклото). Гамата от силови трактове включва бензинови и дизелови турбо мотори, както и напълно електрическа система.
`Citroen

Държавите, където са известни " зелените " коли, ще получат акумулаторната версия ë-C4 X най-рано. Такъв фастбек ще бъде оборудван със 100-киловатов електродвигател (136 к.с., 260 Нм) и 400-волтова батерия с потенциал 50 киловатчаса, осигуряваща до 360 километра по WLTP без презареждане. В състезателен режим електрическата кола ще може да форсира до 100 км/ч за 9.5 секунди, а оптималната му скорост ще бъде 150 километра в час.
`Citroen

Ще има и версии с PureTech 1.2 бензинови турбо мотори с мощ от 100 и 130 конски сили. Шестстепенна механична скоростна кутия ще се предлага за по-слабия елемент, а осемстепенна автоматизирана - за по-мощния. Интересното е, че в Близкия изток, Африка и отвън Европа по-мощния мотор ще работи без старт-стоп система, с екологичен клас Евро 6.1 вместо Евро 6.4. И най-после, на избрани пазари ще се появи трансформация с дизелов мотор BlueHDi 130, оборудван и с автоматизираната трансмисия EAT8.
`Citroen

Крос фастбекът ще бъде оборудван с новата мултимедия My Citroën Drive Plus с 10-инчов екран. Тя може да разпознава гласови команди на 20 езика, съхранява до осем потребителски профила и актуализира навигационните карти " по въздуха ". Обявени са също окачването Progressive Hydraulic Cushions с хидравлични ограничители на придвижването, което за първи път беше показано на кросоувъра C5 Aircross и наречено „ летящ килим “, и седалките Advanced Comfort, направени от полиуретанова пяна с памет на формата (дебелината на пласта тук е увеличена с 15 милиметра).
`Citroen

В допълнение, за C4 X се оферират двузонов климатроник, отопление на всички седалки, предно стъкло и волан. Има плъзгащ се панорамен люк, подсветка, безжично зареждане, скоба за поддръжка на Smart Pad за закрепване на таблет и две дузини електронни асистенти, в това число магистралният „ автопилот “ Highway Driver Assist. Новите ë-C4 X и C4 X ще се сглобяват в испанския цех на Stellantis. Стартът на продажбите е плануван за есента на 2022 година



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР