Citigroup има намерение да продаде няколко тона злато, което е

...
Citigroup има намерение да продаде няколко тона злато, което е
Коментари Харесай

Citigroup продава злато на Венецуела заради кредит от $1,1 милиарда

Citigroup има желание да продаде няколко тона злато, което е гаранция по заем на Венецуела, с цел да си върне неизплатения в период заем. Това написа Ройтерс, базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Според изискванията на договорка от 2015 година със Citibank, част от Citigroup, Венецуела е била длъжна да изплати по заема си 1,1 милиарда $ до 11 март, отбелязва организацията. Общата сума на заема е на стойност 1,6 милиарда $, като срокът за погашение на останалата част от заема е през идната година.

Източниците на Ройтерс показват, че Citibank възнамерява да продаде златото съхранявано като гаранция в банката, с цел да си покрие първата част от заема. Златото е на пазарна стойност 1,358 милиарда $, след удържането на първия транш от заема, останалата част от получените средства - към 258 милиона $, ще се вложат по банкова сметка в Ню Йорк.

Банката е отказала на Венецуела пролонгация за заплащането, въпреки че е била осведомена за форсмажорните условия в страната, оповестяват пред организацията осведомените източници. Представител на държавното управление в Каракас е удостоверил пред Ройтерс, че централната банка на страната не е превеждала пари на Citigroup през този месец.

От Citigroup и Централна банка на Венецуела са отказали на организацията формален коментар по тематиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР