Cisco Systems прогнозира, че ИИ-софтуерът, като ChatGPT на OpenAI, има

...
Cisco Systems прогнозира, че ИИ-софтуерът, като ChatGPT на OpenAI, има
Коментари Харесай

Cisco изпитва притеснения от ChatGPT – ИИ софтуерът ще усложни защитата срещу фишинг атаките

Cisco Systems предвижда, че ИИ-софтуерът, като ChatGPT на OpenAI, има капацитета да направи прекъсването на фишинг-атаките доста по-трудно в бъдеще, изисквайки от фирмите да внедрят нови отбрани.

Около 80% от противозаконния достъп до компютърни системи към този момент се реализира посредством фишинг, при който хакерите изпращат имейли или текстови известия до хора, надявайки се да ги подмамят да отворят злонамерена връзка. Според ръководителя по сигурността и съдействието на Cisco, Jeetu Patel, AI-инструментите могат бързо да трансформират тези известия, привличайки повече публика към хакерските схеми.

Досега фишинг-имейлите бяха релативно лесни за забелязване, защото не бяха персонализирани за обособените получатели и също по този начин имаха правописни неточности. С новото потомство офанзиви ще бъде по-трудно да се разчита на хората да разпознаят опасността, увеличавайки риска от опити за изнудване и шантаж.

Според Джиту Пател, решението е оперативно да се проучва наличието на интернет-трафика и да се разпознават закономерностите, показващи неподходящия резултат от известието. Експертът твърди, че компания, която заема водеща позиция на пазара на мрежово съоръжение, може да употребява позицията си за разбор на потоците от данни. „ Безопасността – това е игра с данните. Колкото повече данни имате, толкоз по-лесно е да откриете аномалиите “, прибавя той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР