Cirque du Soleil Entertainment Group завърши продажбата си на група

...
Cirque du Soleil Entertainment Group завърши продажбата си на група
Коментари Харесай

Cirque du Soleil излиза от фалит след продажбата си на група кредитори

Cirque du Soleil Entertainment Group приключи продажбата си на група кредитори, ръководена от Catalyst Capital Group, което й разрешава да се спаси от оповестения предишния юни банкрут, когато пандемията принуди канадската компания да приключи всички свои спектакли и уволни към 3500 чиновници. Споразумението разрешава на Даниел Ламаре да остане президент и основен изпълнителен шеф на Cirque du Soleil, както и да поддържа централата на компанията в Монреал, написа. 

Освен това Джим Мърен, който до тази година беше основен изпълнителен шеф на MGM Resorts International, и Габриел де Алба, ръководещ шеф на Catalyst Capital, бяха назначени за съпредседатели на борда на шефовете.

" Благодарен съм за доверието, което нашите нови притежатели оказаха на нашия мениджърски екип. Те към този момент са почнали да слагат основите за рестартирането на компанията. Готов съм да допринеса заедно с новите заинтригувани страни за надграждане на триумфите от предишното ", сподели Даниел Ламаре. 

На 30 юни Cirque du Soleil Entertainment Group се разгласи за прекъсване на заплащанията, с цел да извърши преструктуриране на капитала си заради финансови усложнения, започнали преди началото на пандемията от Covid-19. Заради анулация на спектактите, обаче, през март Cirque du Soleil уволни към 3480 души. Освен това канадската компания потърси правосъдна отбрана от своите кредитори в Канада и Съединени американски щати, с цел да се рекапитализира и по този метод да избегне банкрут. 

Компанията, която е учредена в Монреал през 1984 година и която до появяването на ковид е управлявала 44 спектакли по целия свят, има дълг от към 900 милиона $ вследствие на съглашение, подписано от компанията с американския капиталов фонд TPG, което е направено с мажоритарна интервенция на компанията. Съгласно съглашението създателят на Cirque du Soleil Гай Лалиберте продаде каузи си в компанията за към 1,5 милиарда $. 

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР